Är mina chokladbollar nyttiga?

Är mina chokladbollar nyttiga? Jag tränar mycket och äter sunt, och är nöjd med min vikt och hälsa. Samtidigt är jag en gottegris som älskar...

Är mina chokladbollar nyttiga?

Jag tränar mycket och äter sunt, och är nöjd med min vikt och hälsa. Samtidigt är jag en gottegris som älskar att fika! Sedan ett tag gör jag de här chokladbollarna som jag hoppas är ganska nyttiga.
Jag mixar havre/quinoa-gryn (1 dl), kakao (2–3 tsk), kokosflingor (1–2 msk) med honung (1–2 msk) och formar bollar som jag rullar i mer kokos. Ibland mixar jag i hasselnötter eller smaksätter med rivet apelsinskal eller en halv tsk kaffe. Dessa bollar tillfredsställer sötsuget och mättar dessutom. Men, är detta bra fika-
tillbehör? Eller skulle jag lika gärna kunna äta tre Ballerinakex till mitt förmiddagskaffe om man enbart ser till kalorier (inte till näringsvärdet)?

Lotta
 

Svar:

Ditt recept på chokladbollar låter jättegott, vilket bra tips på nyttigt julgodis.
Du lever sunt med både mat och motion och har bra hälsa och vikt. Även om du enbart tänker på kaloriinnehållet så är näringsinnehållet i det vi äter betydelsefullt. Därför vinner dina chokladbollar över Ballerinakexen. Men energimässigt så går det nog på ett ut om du väljer Ballerinakex eller chokladbollar.

Viveca Annell

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top