Kan min hund äta leverpastej

Kan min hund äta leverpastej Min yorkshirterrier som är sex år tycker bäst om leverpastej. Jag blandar det med hans torrfoder och det får han...

Kan min hund äta leverpastej

Min yorkshirterrier som är sex år tycker bäst om leverpastej. Jag blandar det med hans torrfoder och det får han ofta. Min fråga är kan det ge några skador då det är lök och ibland lökpulver i pastejen?

Gujje

Svar:

Hej!

Det beror på hur mycket lök det är i pastejen och hur mycket du ger din hund. Man vet att 30 g/lök per kg och dag kan leda till förgiftning. Jag skulle rekommendera att du dels köper leverpastej där lök står så långt ned på ingredienslistan som möjligt och dels att du ger så lite som möjligt för att han ska äta. Det är inte bra att äta för mycket leverpastej, det behöver vara balans i kosten.

Hoppas du fick svar på din fråga!
Svaret skrivet av Elin Lindell

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top