Släng paradisträdet!

Släng paradisträdet! Jag har en fråga angående en krukväxt som jag har. Det är ett paradisträd, tror jag att de kallas (fetbladig växt i alla...

Släng paradisträdet!

Jag har en fråga angående en krukväxt som jag har. Det är ett paradisträd, tror jag att de kallas (fetbladig växt i alla fall), nu i vinter har den haft någon sjukdom av något slag. Den började med att tappa större delen av bladen, dessa blev torra och silvriga som det brukar bli. Sedan började det liksom bli sprickor och en brunaktig beläggning på bladen. En del har även svällt upp och liksom blivit rundade. Nu har det dock kommit nya småblad. Andra vintrar har det bara fallit lite fler blad än vanligt. / Vick

Svar:

Hej!
Jag tycker att det låter som om du fått falska spinnkvalster (Brevipalpus obovatus) på ditt paradisträd som jag antar är en Crassula. Den brukar också kallas penningträd. Man brukar se angrepp av dessa som s k korksjuka på kaktusar bland annat. Det ger en brunaktig beläggning och bladen faller av. De är mycket svåra att bli av med och kan spridas till andra växter. Mitt råd är: släng hela plantan!
Mvh Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top