Frågor om mens?

Frågor om mens? Hej Monica.Vi har några frågor om mens: 1. Är det sant att mensen kommer ungefär ett år efter man börjat få flytningar?2....

Frågor om mens?

Hej Monica.
Vi har några frågor om mens:
1. Är det sant att mensen kommer ungefär ett år efter man börjat få flytningar?
2. Rinner eller droppar mensen?
3. Hur ska man förbereda sig inför mensen, har du några tips?

Tack på förhand
/ 2 undrande

Svar:

Hej.
1. Ja, det är vanligt att mensen kommer efter att man har haft flytningar under något år.
2. Den första mensen är för de flesta som en liten brunaktig flytning. Så småningom kommer det lite mer mens och det är mer en blödning. Ibland kommer det lite mer och ibland mindre. Man kan säga att det droppar mer än att det rinner. Under en hel mensperiod kommer det ca ½dl mensblod. Det är inte så mycket fast det ser ut som mer då det sprider sig över bindan.
3. Det är bra att fråga precis som ni gör. Ni kan gå till biblioteket och titta i böcker t ex. “Mensboken”. Det kan ju vara bra att veta var det finns bindor, för övrigt behöver man inte förbereda sig. Det kommer att gå bra./Monica

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top