Är det mens?

Är det mens? Hej, Monica! Jag har en fråga om mens! Jag vet inte om jag har mens? I 2dagar så har jag fått blod...

Är det mens?

Hej, Monica!
Jag har en fråga om mens! Jag vet inte om jag har mens? I 2dagar så har jag fått blod i brallan och det är lite brunaktigt och sen kommer det blod klumpar! Jag är så rädd att det är något farligt! Du måste bara svara för jag vågar inte fråga min mamma!!//”freja”

Svar:

Hej.
Det låter helt klart som mens. Det är ganska vanligt att den första mensen kan vara lite brunaktig. Blodklumparna som du beskriver är livmoderslemhinnan som lossar vid mens. Det ska vara så och det bildas sedan ny slemhinna i livmodern som sen lossar vid nästa mens osv. Så du behöver inte oroa dig. Du skriver inte hur gammal du är men din mamma vet att du så småningom kommer att få mens så försök att berätta för din mamma, så att du kan få hjälp med t ex bindor./Monica

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top