Efterrätt till diabetiker

Efterrätt till diabetiker Vad bjuder man en diabetiker som inte tål fett, när vi andra äter bröllopstårtaMonica / Monica Svar: Hej Monica,Kanske det kan passa...

Efterrätt till diabetiker

Vad bjuder man en diabetiker som inte tål fett, när vi andra äter bröllopstårta
Monica / Monica

Svar:

Hej Monica,
Kanske det kan passa med en petits-choux-krans?
Deg: 50 g margarin, 2 dl vatten, 2 dl vetemjöl, 3 ägg
Fyllning: 2 påsar Marsanpulver, 3 dl mjölk, vanila efter smak, 1 liter färska eller djupfrysta tinade jordgubbar eller hallon.
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och margarin i en kastrull. Tillsätt mjölet, litet i taget, och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från kastrullens botten och kanter. Lyft kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Lägg eller spritsa ut degen till en krans på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 25-30 min. Öppna inte ugnsluckan förrän mot slutet. Kransen är färdig när den pöst upp och fått lite färg. Låt den kallna på galler.
Gör Marsankrämen enligt anvisningar på förpackning. Smaka ev av med lite vanilj. Låt krämen kallna. Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna. Dela kransen i en överdel och en underdel, skär med en vass kniv. Varva kräm och skivade jordgubbar på den undre delen och lägg den andra ovanpå. Pensla ev överdelen med litet florsocker utrört i vatten. Låt kransen stå kallt till serveringen.
Eller
En frukssallad med allsköns frukter både från när och fjärran? Är både vacker och väldigt gott. Kan serveras med lite delikatessyoghurt eller kanske lättglass. Kan serveras i ett ananasskal t ex för att se lite festligare ut.
Lycka till med bröllopet förresten om det är du som gifter dig. Vänliga hälsningar Dietist Bim

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top