Potatisblasten är borta!

Potatisblasten är borta! Hej!Vet du vad som kan ha hänt med vår potatis? Det är sorten asterix. För ca en till två veckor sedan åkte...

Potatisblasten är borta!

Hej!
Vet du vad som kan ha hänt med vår potatis? Det är sorten asterix. För ca en till två veckor sedan åkte vi på semester och då upptäckte vi att blasten var liksom lite slemmig och lite brun men jag trodde att det berodde på att det regnat lite väl mycket men döm om vår förvåning när vi nu kommer hem och alla blad är borta. Det är bara stammen som är kvar och även den ser skadad ut? / Lisa Järnström

Svar:

Hej!
Antar att du redan grävt upp potatislandet och sett om det fanns några knölar under den vissnade blasten. Jo, det är säkert den blöta sommaren som gjort att potatisen drabbats av någon svamp och ruttnat bort. Så vitt jag vet brukar inte sniglar eller kryp ge sig på den giftiga potatisblasten.
Mvh Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top