Soyabrunt på myskmadran

Soyabrunt på myskmadran Hejsan!Jo, mitt problem är min myskmadra som varje sommar får något brunt klet på sig, det ser ut som soya har penslats...

Soyabrunt på myskmadran

Hejsan!
Jo, mitt problem är min myskmadra som varje sommar får något brunt klet på sig, det ser ut som soya har penslats på dom. De är fina från början av säsongen, men sedan kommer detta kladd. Vad kan jag göra för att slippa detta? / Ingela Waller

Svar:

Antar att myskmadran står under något träd eller några buskar. Det låter som om de har s.k. honungsdagg på sig. Det är sekret från vita flygare som förekommer rikligt på t.ex. rododendron. I det kletiga kan det fastna en slags svamp, sotsvamp som gör att bladen ser sotiga och smutsiga ut. Kan det vara så? Detta är inte farligt för växter men det ser gräsligt fult ut. Myskmadrans tunna blad går ju inte heller att tvätta med såpvatten eller spruta med vattenslangen som man kan göra på hårdare rododendronblad t.ex.
Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top