Hallonen torkar!

Hallonen torkar! Hej!I vår hallonhäck (“norskhallon”) som brukar ge en ordentlig skörd, har över hälften av bären i år liksom torkat. Hårda kart som ej...

Hallonen torkar!

Hej!
I vår hallonhäck (“norskhallon”) som brukar ge en ordentlig skörd, har över hälften av bären i år liksom torkat. Hårda kart som ej utvecklas – vad är felet? / Gunela Asp

Svar:

Hej
Jag kan inte hitta någon sjukdom eller något kryp som orsakar de intorkade bären. Men hallon är ett av de mest virusangripna bären så det kan finnas något sådant. Men en teori som jag kan tänka mig är att de torkat in, kanske på grund av det myckna regnandet! Kanske stod hallonplantorna för lång tid med rötterna i vatten så att de inte fick syre? Så ser det ju ut i krukväxterna ibland när någon vattnat alldeles för mycket.
Hoppas att häcken tillfrisknar och ger fina bär nästa år.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top