Larverna slukar aklejorna!

Larverna slukar aklejorna! Hej Gunnel!Gröna små larver har totalt rensat mina aklejor på blad. Handplockade dem första gången, men kom lika snabbt tillbaka. Står fler...

Larverna slukar aklejorna!

Hej Gunnel!
Gröna små larver har totalt rensat mina aklejor på blad. Handplockade dem första gången, men kom lika snabbt tillbaka. Står fler blommor i rabatten som är orörda. Hur blir jag av med detta otyg? / Malin

Svar:

Hej Malin!
Den här sommaren har varit ovanligt rik på kryp och de flesta blommor är prickiga av gnagskador. Det finns inte mycket annat att göra än att syna bladen och blommorna noga och trycka sönder äggsamlingar som sedan blir glupska larver. Man kan också spruta med en stark vattenstråle. Glöm då inte undersidan av bladen där de flesta håller till. Det måste upprepas föera gånger. Du kan också spruta med såpvatten med lite matolja i. Det ger en hal yta som larverna har svårt för och dessutom kan såpvattnet kväva ohyran. Det är inte alls säkert att du får samma problem nästa år.
Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top