Alpklematisen blommar inte

Alpklematisen blommar inte Hej!Varför blommar inte min alpklematis? (som för övrigt ser helt frisk ut) Den är planterad i halvskuggigt läge under ett träd (häggmispel)...

Alpklematisen blommar inte

Hej!
Varför blommar inte min alpklematis? (som för övrigt ser helt frisk ut) Den är planterad i halvskuggigt läge under ett träd (häggmispel) som den klättrar på. Bor i zon 4 och jorden är rätt lerhaltig. / Andrea

Svar:

Hej
Din alpklematis borde blomma. Hur gammal är den? Det kan ta ett par tre år innan den kommer i gång. Den lerhaltiga jorden är inte så bra. Klematis vill gärna ha lite åt det sura (lågt pH-värde) till. Nästan som rododendron och barrväxter. Kanske ska du förbättra jorden runt omkring lite med torv blanadad med kompostjord? Och så vill alla klematis att man planterar dem på skuggsidan av trädet/klätterställningen och att man planterar någon låg växt framför som skuggar rothalsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top