• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Njut av en lättlagad och läcker nationaldagsmeny!

    Vi inleder med råstekt sparris, fortsätter med varmrökt lax och gräddig pasta. Saftig sockerkaka med mango och limekräm blir perfekt avslutning.

    Njut av en lättlagad och läcker nationaldagsmeny!
    Råstekt sparris  med pinjenötter
    Förrätt

    Råstekt sparris med pinjenötter

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Varmrökt lax med pappardelle
    Huvudrätt

    Varmrökt lax med pappardelle

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Sockerkaka med limekräm och mango
    Dessert

    Sockerkaka med limekräm och mango

    1 timme 15 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Dryckestips

    Fruktigt och piggt chardonnayvin, eventuellt med milda ekfatssmaker, gör både fisk och pasta rättvisa. Fylligheten kan gärna vara nära medelgod. Undvik alltför fatdominant vitt vin här, det kan bli alltför mycket med laxens röksmaker och orättvist sätta fänkålskryddan i skuggan. Vinet bör kylas väl, men tas fram 20–30 minuter före beräknad servering. Ställ gärna fram en vinkylare så att svalkan bibehålls till eventuell påfyllning.

    Budget 5006 Dimension Chardonnay, Syd-afrika, 79 kr. Citrusfräscht med melon- och nektarintoner samt lätta vaniljfatiga aromer. Torrt med viss fyllighet.

    Lite dyrare 5374 Coteaux Bourguignons Chardonnay, Frankrike, 99 kr. Äppelfruktigt och torrt, utan fattyngd, med citrusfräschör och gul päronton. Riktigt friskt.

    Alkoholfritt Kyld äppeljuice i stilig tillbringare. Koncentrat kan gärna spädas med kolsyrat vatten. Tillsätt ett par handkrossade
    kryddörtskvistar!

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!