• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Laga läckra gnocchi steg för steg

    Njocki uttalas det. Men det är också det svåraste med de goda, prissnåla klimparna som blir entrérätt eller tillbehör. Och potatispressen kommer äntligen till pass.

    Laga läckra gnocchi steg för steg
    Bild 1149438

    1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Slå bort vattnet och låt potatisen ånga av. Pressa den heta potatisen direkt på ren köksbänk.

    Bild 1149439

    2. Knåda in saltet och mjölet lite i sänder till en fast men formbar deg, mängden beror på potatissort. Plasthandskar skyddar bra mot kokhettan!

    Bild 1149440

    3. Bryt av äggstora degbitar och trilla till 2–3 cm tjocka längder. Dela dem i 2–3 cm breda bitar. Koka också upp mera saltat vatten i kastrullen.

    Bild 1149441

    4. Tryck varje bit lätt med tummen mot gaffel. Då bildas en grop på tumsidan och ränder på gaffelsidan, perfekt för sås att fastna i.

    Bild 1149442

    5. Koka ungefär halva satsen i taget i oljat vatten tills klimparna flyter upp efter cirka 3 minuter. Ta upp med hålslev och lägg på oljat fat.

    Bild 1149443

    6. Fräs upp svalnade gnocchi strax före servering i ganska het stekpanna med rikligt med olja eller smör, och kanske vitlök, chili och örter.

     

    Gnocchigratäng med tomatsås
    Huvudrätt

    Gnocchigratäng med tomatsås

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Ricottagnocchi med spenat och lax
    Huvudrätt

    Ricottagnocchi med spenat och lax

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Dijonfylld kotlett med stekt gnocchi
    Huvudrätt

    Dijonfylld kotlett med stekt gnocchi

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!