• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Dukkah, lammköfte och pistaschflarn i helgens meny

    Köttfärs kan verka vardag, men smakrik färs av lamm blir bra bjudmat i form av turkiska köfte med mynta. Servera med frisk yoghurtsås och rostad potatis.

    Dukkah, lammköfte och pistaschflarn i helgens meny
    Foto: Björn Tesch
    Dukkah med bröd och olja
    Förrätt

    Dukkah med bröd och olja

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Lammköfte med rostad potatis
    Huvudrätt

    Lammköfte med rostad potatis

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Pistaschflarn med glass
    Dessert

    Pistaschflarn med glass

    1 timme   Recept från Icakuriren.se

    Gott att dricka till

    Spiskummin är lite av en utmaning ihop med rödvin. Väj ett fylligt och mjukt rött med viss fruktsötma för att undvika metallisk vinsmak, och servera det ungefär 18-gradigt.

    Budget 2384 Lupi Reali, Italien, 69 kr. Eko.

    Lite dyrare 71785 Gran Appasso, Italien, 89 kr.

    Alkoholfritt Svartvinbärsdryck, förstärkt med en skvätt koncentrerad svartvinbärssaft.

    Dryckestips Charlotte Sjögren sommelier

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!