• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Så här lagar du godaste och lyxigaste nyårsmenyn

    Till årets sista måltid vill vi lyxa till det lite extra. Vi inleder med bubbel och tilltugg med löjrom, och sedan saknas varken hummer, oxfilé eller fin dessert.

    Så här lagar du godaste och lyxigaste nyårsmenyn
    Foto; Björn Tesch

    Körschema inför nyårsmiddagen

    Lantchipsen bör göras precis när de ska serveras, men crème fraichen kan smaksättas i förväg. Lägg över crème fraiche och löjrom i små spritspåsar för att underlätta servering.

     Skala hummer och räkor i förväg, förvara i kyl. Gör majonnäsen i god tid, lägg på spritspåse. Filea grapefrukt i förväg, förvara i burk i kyl. Stek brödet i förväg, förvara i burk med lock. Gör dressing max en halvtimme i förväg. Skär upp avokadon när salladen ska läggas upp.

    Gör örtoljan max några timmar i förväg, förvara i kyl. Putsa och bind upp oxfilén i god tid. Rumstemperera köttet i god tid innan det ska stekas. Gör ugnsbak-ade tomater upp till en vecka i förväg. Skalas jordärtskockorna i förväg bör de läggas i kallt vatten med citron för att inte mörkna. Gör jordärtskockskräm och svamp medan köttet vilar. 

    Gör citronmousse och chokladflak en dag i förväg. Krossa mandelbiskvierna i förväg och förvara i lufttät burk. 

    Lantchips med löjrom
    Smårätter & tillbehör

    Lantchips med löjrom

    10 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Hummersallad med grapefrukt
    Förrätt

    Hummersallad med grapefrukt

    1 timme   Recept från Icakuriren.se
    Helstekt oxfilé med jordärtskockskräm
    Huvudrätt

    Helstekt oxfilé med jordärtskockskräm

    1 timme 30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Tomater ugnsbakade
    Smårätter & tillbehör

    Tomater ugnsbakade

    15 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Citronmousse med hallon
    Dessert

    Citronmousse med hallon

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!