Så här lagar du godaste och lyxigaste nyårsmenyn
Till årets sista måltid vill vi lyxa till det lite extra. Vi inleder med bubbel och tilltugg med löjrom, och sedan saknas varken hummer, oxfilé eller fin dessert.

Körschema inför nyårsmiddagen
Lantchipsen bör göras precis när de ska serveras, men crème fraichen kan smaksättas i förväg. Lägg över crème fraiche och löjrom i små spritspåsar för att underlätta servering.
Skala hummer och räkor i förväg, förvara i kyl. Gör majonnäsen i god tid, lägg på spritspåse. Filea grapefrukt i förväg, förvara i burk i kyl. Stek brödet i förväg, förvara i burk med lock. Gör dressing max en halvtimme i förväg. Skär upp avokadon när salladen ska läggas upp.
Gör örtoljan max några timmar i förväg, förvara i kyl. Putsa och bind upp oxfilén i god tid. Rumstemperera köttet i god tid innan det ska stekas. Gör ugnsbak-ade tomater upp till en vecka i förväg. Skalas jordärtskockorna i förväg bör de läggas i kallt vatten med citron för att inte mörkna. Gör jordärtskockskräm och svamp medan köttet vilar.
Gör citronmousse och chokladflak en dag i förväg. Krossa mandelbiskvierna i förväg och förvara i lufttät burk.