• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Flätade frallor - bakskola

    Bakar ljuvliga schweiziska zopf - flätade söndagsfrallor. Bläddra i bildspelet och se steg för steg hur du lyckas få perfekta frallor.


    Visa album

    Du behöver till flätade frallor

    10–12 stycken
    Tid 1 1/2 timme


    125 g smör
    6 dl mjölk
    1 paket (50 g) jäst
    1 msk strösocker
    1 msk salt
    ca 1 kg (ca 17 dl) vetemjöl
    1 ägg till pensling
    1/2 dl rostade solroskärnor

    Proffstipset:

    • Brödflätan, eller flätorna om man flätar på 50 centimeters längder så att det blir två bröd, kan gräddas hela om man så vill, och skäras i skivor vid servering. Grädda då på nedre falsen i 225 grader cirka 25 minuter.
    • Degen kan eventuellt göras på kvällen, med kall mjölk, och jäsa i kylskåp eller på annan kylig plats. Forma längder/bullar på morgonen, låt dem jäsa under bakduk på plåten ovanpå diskhon med varmvatten i.

    Foto: Arne Adler

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!