• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Nu börjar fotbolls-VM!

    Förhöj Sydafrikakänslan under fotbolls-VM i sommar med värdlandets egna smaker. Köksmästare Harry Ahlskog bjuder på plockmat med sting.Ostronshot direkt ur skalenSashimi på halstrad tonfiskFriterade räkor på avokadosalladStrutsrostbiff på friterad sötpotatisAfrikasallad med lufttorkat köttKryddig korv på baconstekt bananAmarulashake med vaniljglassJordgubbar med chilimarinad

    Nu börjar fotbolls-VM!
    Foto: Patrik Cederman

    Harry Ahlskog, köksmästare på Viking Line.Foto: Patrik Cederman

    Man blir hungrig av fotboll. Under de intensiva VM-veckorna i Sydafrika kan det bli tre eller kanske till och med fyra matcher per dag framför tv:n.
    Varför inte fylla på depåerna med några av Harry Ahlskogs läckra smårätter före, under eller efter matcherna?
    Harry Ahlskog kan det här med sydafrikansk mat. Efter noggrann research i landet har man under våren haft sydafrikanska temaveckor ombord på Viking Line där han jobbar.
    – Den sydafrikanska maten är präglad av mångfald, berättar Harry.
    – Inåt landet och i norr finns den ursprungliga maten med mycket grytor. I Durban som har mycket indisk invandring dominerar curry­rätterna och den långa kusten ger mycket fisk och skaldjur. Vilt från savannen finns det också gott om.
    Varsågod, ett smörgåsbord av rätter från VM:s värdland!

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!