• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Sardinassiett och kycklingbröst

    Sardiner ger god sälta i vårvärmen. Grilla kycklingbrösten om vädret tillåter. En syrlig rabarberdessert passar fint som avslutning på måltiden.Sardinassiett med portugisiska sardinerKycklingbröst med ajvarsås och grönsaker

    Sardinassiett och kycklingbröst

    Förrätt

    Sardinassiett med portugisiska sardiner

    Huvudrätt

    Kycklingbröst med ajvarsås och grönsaker

    Dessert

    Rabarber med sin fina syrlighet är en härlig vårdessert som passar bra efter denna måltid. Gör en kräm genom att skära 5-6 stjälkar bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med 1 1/2-2 dl socker, koka upp och låt koka i 10 minuter. Låt svalna och servera med vaniljglass och smulade mandelsskorpor.

    Att dricka till

    Friskt, svalt kranvatten är aldrig fel till maten, gärna som komplement till vin. Vitt vin med fruktig syra stämmer bra med hela måltiden.

    Budget: 7055 KWV Chardonnay 2009, Sydafrika, 69 kronor

    Extravagant: 6290 Mc Manis Viognier 2008, USA, 89 kronor

    Alkoholfritt: Citrondricka eller Spendrups alkoholfria öl.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!