• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Baka dina egna söta himmelska semlor

    Festa på en härlig, kaloririk semla på fettisdagen innan magra fastan startar på askonsdagen. Välj bland semmelrecepten för just din smak.

    Gröp ur semlan med en gaffel.
    Foto: Arne Adler

    Lägg i fyllningen.
    Foto: Arne Adler

    Fyll med grädde och lägg på locket. Färdiga att äta!
    Foto: Arne Adler

    Klicka här nedan och kom direkt till receptet!

    • Söta semlor med citron i fyllningen

    Så fyller du semlorna

    1. Skär av locken på semlorna. Gröp ur en del av bullarnas inkråm med en gaffel. Smula inkråmet i en bunke eller i matberedaren.

    2. Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida. Riv citronskalet med rivjärn. Blanda mandelmassa och
    citronskal med bullinkråm.
    Rör i mjölk till en smidig smet. Smaka av med några droppar citronsaft. Fördela smeten i bullarnas hål.

    3. Vispa grädden till fast skum och klicka eller spritsa grädden på. Lägg locket på grädden och sikta florsocker över vid servering.

    Välj din egen favorit bland semmelrecepten!

    • Chokladsemlor med björnbär
    • Cocktailsemlor med lingongrädde
    • Fastlagssemlor
    • Klassiska semlor med olika fyllningar
    • Mandelfria semlor med choklad och amaretto
    • Saffranssemla
    • Semlor med citronrasp
    • Turbosemlor à la Högfjäll
    • Äppelfyllda semlor med hjortongrädde

    Av: Sigmund Kaarstad

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!