• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Husman i högre skolan

    Lyxiga husmansrecept med ekologiska och närproducerade råvaror. Allt lagat av gastronomistudenter från Umeå.

    Gotländska betor i havtornsvinägrett och knäckebröd med frukt och frön.
    Foto: Arne Adler

    Kokt kalvbog i fin köttsoppa.
    Foto: Arne Adler

    Hanna Larsson, tredje året på gastronomiprogrammet, och Johan Högström, andra året på kreativ matlagning haar satt modern prägel på gammal husmanskost.
    Foto: Arne Adler

    Tonvikten låg på säsongens närproducerade och ekologiska råvaror när det glada studentgänget från gastronomiprogrammet på Umeå universitet intog Vinterviken – krutgubben Alfred Nobels gamla fabrik i Stockholm.

    Det blev en fin bjudning i de gamla tegelstenslokalerna. Den magnifika matsalen såg nästan ut som en kyrka.

    Både mat och dryck introducerades på ett förträffligt sätt av studenterna i mat- och vinkunskap.

    Klicka på rätterna och kom direkt till recepten!

    1. Gotländska betor i havtornsvinägrett
    2. Knäckebröd med frukt och frön
    3. Kantarellklimp till köttsoppa
    4. Kokt kalvbog i fin köttsoppa
    5. Fruktkompott med vaniljkräm

    Av: Sigmund Kaarstad

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!