• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Salt sommar

    Låt både salt och syrligt reta aptiten. Särskilt uppskattat när sommaren är varm och skön.

    Grillad halloumi med olivsmör.
    Foto: Arne Adler

    Klicka på rätterna och kom direkt till de salta recepten.

    Förrätt
    Grillad halloumi med olivsmör, rödlök och romansallad

    Huvudrätt
    Ingefärskryddad laxfilé med snabbinlagd gurka

    Dessert
    Citronmousse med söta jordgubbar

     

    Att dricka till

    Till förrätten prova ett svalt rosévin: 2246 Esprit du Silène, 79 kr, från södra Frankrike.

    Till huvudrätten rekommenderas ett vitt vin, 4108 Terres Fumées Petit Manseng, 66 kr, även det från södra Frankrike.

    Till desserten passsar det söta vita, 2729 Château de Madére 2001, 59 kr för 375 ml.

    Alkoholfritt: fläderbärsdryck till förrätten, citron- och limedryck med lite äppelmust till laxen.

    Av: Sigmund Kaarstad

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!