Modejouren rycker ut för Marie

Modejouren hjälper Marie Goldschmidt att hitta snygga plagg till jobbet, festen och fisketuren. Foto (alla bilder): Peter Knutson

Kort om marie goldschmidt

Ålder: 45.
Yrke: Originalare.
Familj: Sambo och sönerna Richard, 14 och Martin, 13.
Stolt över: Mina barn.
Drömmer om: Jag drömmer om att det ska gå bra för barnen.

Liten och nätt figur – tänk så här:

Färger/mönster: En enhetlig klädsel är bra om man vill känna sig längre. Alltså inte för många färger samtidigt.
Modeller: Korta jackor är snyggt på en nätt figur. Klänning är också ett jättebra plagg. Tunika kan vara svårt, den blir ofta för lång. Det är bättre att använda den som klänning.
Skor: Välj gärna klack på skorna, men har du smala ben välj inte för hög klack, det blir lätt bambikänsla.

Modejouren rycker ut för Marie
Skinnjacka, 3 199 kr, In Wear.
Modejouren rycker ut för Marie
Skinnjacka, 499 kr, Lindex.
Modejouren rycker ut för Marie
Jeansjacka, 499 kr, Lindex.

Marie Goldschmidt är en kort tjej som ofta får lägga upp de nyköpta jeansen för att de är för långa. Med sina 153 centimeter i strumplästen har hon svårt att hitta passande modeller.
– Längden är inget som jag går och tänker på till vardags, bara när jag ska köpa kläder eller ser mig själv på bild tillsammans med andra, säger Marie.

I vår fyller hon 45, och tycker att det är dags med en förändring i garderoben. När hon själv väljer blir det ofta tunika både till vardags och till fest.
– Jag gillar när blusarna går ner över baken, har alltid haft lite komplex för min platta bak, hoppas nu att stylisten Hedvig kan få mig på lite nya tankar.
Till vardags arbetar Marie som originalare på en reklambyrå och producerar tidningsannonser och broschyrer.
– Skapandet, att jobba med färg och form, är det roligaste med mitt jobb. Alla glada och kreativa människor som jag har runt mig hela dagarna gör att arbetet aldrig blir långtråkigt.
På fritiden vill hon gärna vara tillsammans med sönerna Richard, 14 år, och Martin, 13 år.

Men ju äldre barnen blivit, desto mer egen tid har hon fått.
– Killarna är ju tonåringar och vill inte umgås med mig så mycket längre. Ibland gör vi saker tillsammans, går på bio eller bowlar och när en av grabbarna tävlar i schack brukar jag få följa med.
Dans är ett stort intresse, när bugglusten faller på knyter hon gärna på sig dansskorna och virvlar i väg på kurs. Danslokalen i Münchenbryggeriet i Stockholm lockar över hundra deltagare, lika många män som kvinnor.
– Det är så kul för alla som är där går dit för att ha roligt. Man stuffar konstant i fyra timmar så man får bra kondis, säger Marie och skrattar.
– De flesta män är så otroligt fina, riktiga gentlemän, inget bråk och inget kladd, det enda som händer om någon är onykter är att han inte får dansa.

När Marie var yngre valde hon ofta högklackat när hon skulle ut och dansa. På buggkurserna har hon låga dansskor eller bekväma kilklackar om det ska vara högklackat.
När Marie buggar loss på dansgolvet åker hennes sambo, som är inbiten fiskeentusiast, i väg till någon rofylld plats och flugfiskar i stället.
Marie delar hans intresse för naturen och vill gärna att sönerna upptäcker tjusningen med fiskesport. I sommar har hon bokat in en nybörjarkurs i flugfiske till sig själv och de båda pojkarna.
– Men jag har inte sagt något till grabbarna än, det ska bli en överraskning.
– Tänk vad bra om jag kan få tips av Modejouren på smarta och snygga fiskekläder för tjejer, i stället för att dra på mig mina gamla nötta gummistövlar. Flugfiske har ju blivit en fluga även för kvinnor!

Maries hår och makeup

av makeupstylist Héléne Hagman.

Håret
Marie Goldschmidt har ett torrt och självlockigt hår med många gråa strån. Frisör Héléne Hagman använder en oljebaserad färg utan ammoniak när hon färgar Maries långa slingor. Färgen fungerar också som en inpackning för håret. Helene väljer en naturlig färg i Maries egen färgskala.
Marie får behålla sitt långa hår, det bara toppas.
Helene rekommenderar alla att skydda håret för den starka försommarsolen. Ett behandlat hår blir lätt blekt och missfärgat. Det optimala är en hatt eller en sjal.

Makeup
Marie får en sommarmakeup i naturliga färger.
En lätt foundation med solskyddsfaktor. Ljusa pasteller med skimmer på ögonlocken och bronzepuder som rouge. Som avslutning, läppglans i en naturlig varm ton.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top