5 steg till en vacker höstbukett

Ta in det sista från trädgården innan allt går till vila. Floristen Titti Näslund visar några av sina bästa knep och hur du binder en bukett i härliga höstfärger.

5 steg till en vacker höstbukett
1. En maffig roströd hortensia får ange tonen. Stick in några kvistar av kärleksört. Kanske finns det några kvar i rabatten.
5 steg till en vacker höstbukett
2. Fortsätt att stoppa in dina trädgårdsfynd i hortensian, här en mörkröd dahlia och några prydnadsäpplen eller vanliga små äpplen. Sätt dem på grillpinnar och gruppera dem på en plats i buketten, det blir snyggast.
5 steg till en vacker höstbukett
3. Med grov blomstertråd eller stål-tråd förlänger du korta stjälkar, som här, silvereken från krukan på trappan.
5 steg till en vacker höstbukett
4. Rama in hortensian med två rundlar blad, först silverek och sedan funkia från rabatten. Bind med bast runt stjälkarna.
5 steg till en vacker höstbukett
5. Stick ner ett par gräsvippor och en vacker kalla i ena kanten. Titti har gjort en krans av hjärtan på tråd och lagt över buketten.

Den sista höstfägringen i trädgården är bitterljuv – rosor som blommor om, kvistar som signalerar i rött och orange, de sista glödande ringblommorna.

En morgon är de täckta av frost.Passa på att ta in lite av färg-prakten och njut den inomhus. Några kvistar och sommarens snäckfynd i en hög vas kan räcka.

Eller blanda upp det du redan har med lite grönt från krukväxterna och ett par vackra blommor från blomsteraffären.

Det behövs inte så mycket. Vi lät floristen Titti Näslund på Fröken Tvärsemot i Stockholm visa hur man binder en bukett med lite som du redan har och lite som du köper.

Av: Anette Sievers

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top