• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Tara Moshizi

  Första klass är svaret på gåtan

  Jag har alltid varit fascinerad av folk som ser snygga och fräscha ut när de reser. Som kliver ur planet i skyhöga pumps, välkammad frisyr och utan minsta lilla skrynkla på bomullsklänningen – trots att de tillbringat de senaste sex timmarna på ett utrymme lika stort som en flyttlåda. Hur lyckas de? tänker jag, medan jag borstar chipssmulor från tajtsen, snörar på mig komfortabla gympadojor och ber en tyst bön för att ingen ska se cd-skivorna under mina armar då jag sträcker mig efter handbagaget.
  Att skapa den perfekta looken för resenärer med höga krav på stil, har länge varit en inspirationskälla för lyxiga modemärken. Anrika Louis Vuitton startade i mitten av 1800-talet som ett företag som specialtillverkade resväskor och koffertar åt överklassen, och drygt 150 år senare fortsätter de franska modehusen att klä den stilmedvetna globetrottern.

  När Chanel nyligen höll modevisning i Paris hade man förvandlat hela lokalen till en flygplatsscen. På "Chanel Airlines" kryssade modellerna mellan incheckningsdiskar och bagageband samtidigt som de visade upp nästa års sommarmode. Ett stiligt, originellt – och väldigt smart drag, eftersom de flesta av oss
  associerar resandet med härliga känslor.

  Samtidigt som jag drömmer mig bort till semesterns sötma genom att bildgoogla på Chanelvisningen, får jag svar på gåtan om hur vissa lyckas se superpiffiga ut efter en lång flight. I first class tar kabinpersonalen hand om ens jacka och man får en egen garderob. Och säng.  Flyger man med bolaget Emirates kan man dessutom ta en dusch på 10 000 meters höjd. Rena fusket, ju.

   

  Av Tara Moshizi

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!