• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Transsylvanien och Bukarest – Idylliskt lantliv och sagolika slott

  Mytomspunna Transsylvanien charmar oss med spännande historia, färgglada hus och ett smakrikt kök med oupptäckta rumänska viner.

  Transsylvanien och Bukarest – Idylliskt lantliv och sagolika slott
  Här väntar stora upplevelser bland sagoslott med tinnar och torn

  Vi på Icakuriren följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt.

  Följ med till natursköna Transsylvanien och huvudstaden Bukarest. Här får vi se överdådiga byggnader, sagolika slott, idylliska små byar och njuta av härlig mat med dryckesprovningar samt förundras över den storslagna naturen bland Karpaternas dalgångar. År 1897 skrev den irländske författaren Bram Stoker sin roman om vampyren Dracula. Under resan får vi höra mer om fursten Vlad Pålspetsaren, vars legend går ihop med myter och legender om Dracula. Givetvis besöker vi Draculas slott och vem vet, kanske är det en greve som välkomnar oss med vitsminkat ansikte, svart hög hatt och cape?

   

  Karpaternas storslagna bergsmassiv med spetsiga snöklädda toppar, är en njutning i sig.

   

  Dag 1 Bukarest med välkomstmiddag och folkloreunderhållning

  Vi flyger till Bukarest där vi välkomnas av vår svensktalande guide. På väg till vårt hotell gör vi ett första stopp på Ceausescus privata residens, Palatul Primaverii. Efter att vi checkat in utforskar vi den gamla staden i "Lilla Paris". Charmen och blandningen av post-kommunism och mellan-krigsperiod gav Bukarest även smeknamnet "Nya Berlin". Promenaden avrundas med en traditionell rumänsk middag med folkloreunderhållning.

   

  Dag 2 Karpaterna och Draculas slott

  Idag styr vi bussen mot Karpaterna. Vi passerar genom den mäktiga bergskedjan med de spetsiga topparna som bakgrund. Vi stannar till för ett besök på Cantacuzino slottet med Rumäniens vackraste utsikt mot Karpaterna. Vi fortsätter till orten Bran där vi checkar in på ett mysigt pensionat precis nedanför Draculas Slott. Vi besöker slottet för att få reda på sanningen bakom myten om vampyrgreven.

  Därefter beger vi oss till den lokala marknaden som med dess färger, dofter och smaker är en upplevelse för alla sinnen. Middagen serveras i närheten av slottet, med vampyrinslag och tre magiska glas lokala viner: mousserande, rödvin och blåbärslikör.

   

  Dag 3 Brasov och pittoreska Sighisoara

  Vi fortsätter vår resa mot pittoreska Sighisoara. På vägen dit stannar vi till i staden Brasov, där vi får en guidad rundtur. Efter rundturen kommer det finnas tid för lunch på egen hand, samt shopping på gågatan och i mysiga gränder.

  Vi gör även ett besök i en genuin saxisk by, där vi hälsar på hos en hovslagare, som utför sitt arbete på traditionellt vis och efter detta besök blir det dags att bege sig mot Transsylvaniens pärla, den medeltida staden Sighisoara.

  Dagen avrundas med middag i Vlad Pålspetsaren "Draculas" födelsehus.

   

  Passa på att fynda lokalt hantverk på marknaden.

   

  Dag 4 Sibiu – staden med tusen ögon

  Idag åker vi mot Sibiu genom vinregionen Tarnave, och kommer till fåraherdebyn Sibiel där vi får hemlagad lunch hos en fåraherde samt får prova några utsökta rumänska viner. Efter lunch når vi staden Sibiu eller Hermannstadt på tyska, där vi checkar in på ett trevligt hotell. Vi får en guidad promenad genom Sibiu, för att upptäcka mer av saxiska Siebenbürgen, som den tysktalande befolkningen som är bosatt här kallar Transsylvanien. Sibiu, även kallad "staden med tusen ögon" har en mystisk charm och ett underbart utbud av butiker och restauranger för fritiden som kommer efter den guidade turen.

   

  Dag 5 Vinprovning och avskedsmiddag

  Efter en förmiddag i Sibiu, med tid för shopping och lunch på egen hand, åker vi mot Karpaterna igen. Vi stannar vid en mousserande vinkällare, för att få reda på champenoise metoden som använts här sedan 1902.

  Vi provsmakar olika mousserande vinsorter och äter en fin avskedsmiddag, ackompanjerade av gitarrmusik från en folkkär rumänsk trubadur.

  Dag 6 Hemresa

  Idag är det dags att checka ut och återvända till Bukarest. Här tar vi avsked av vår guide som säger "La revedere"!

   

  Slottet Bran även kallet Draculas slott bjuder på intressant historia och en hänförande utsikt.

  Resfakta:

  Resdatum

  Avresa: 11 september 2021

  Hemresa: 16 september 2021

  Pris

  Från 15 450kr med del i dubbelrum

  Allt detta ingår i resans pris

  • Flyg i ekonomiklass till Bukarest tur och retur.
  • Fem nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam). Du kan alltid lämna önskemål om att dela rum. Hittar vi någon att dela med återbetalar vi enkelrumstillägget.
  • Svensktalande guide.
  • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
  • Frukost alla dagar samt sju måltider inklusive måltidsdryck (mineralvatten).
  • Alla transporter på resmålet.
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter
  • Svensktalande guide
  • Representant från Icakuriren/Hemmets Journal vid minst 20 deltagare.

  Tillägg per person

  • Enkelrumstillägg: 1800:-
  • Avbeställningsskydd: 6,25 % av resans pris.
  • Reseförsäkring: Kontakta oss för pris     (priset beror på resenärens ålder, så det går ej att ange)
  • Dricks ingår till restauranger, guide och chaufför
  • Måltidsdryck (mineralvatten) ingår till samtliga måltider. (förutom där det är specifikt angett vinprovning, då ingår självklart även detta.)

   

  Så här bokar du

  Ring Lotus Travel 08-545 188 40, mejla: info@lotustravel.se eller gå in på www.lotustravel.se

  Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, valuta- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

   

  Res säkert med Icakuriren

  Res säkert i coronatider Vi tar rådande situation gällande covid-19 på största allvar och följer noggrant UD och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För att hålla säkra avstånd till varandra kommer våra resor att genomföras med färre resenärer i resegrupperna. På plats kommer vi att dela in resenärerna i mindre grupper för att enkelt kunna hålla ett säkert avstånd, det gäller vid utflykter och andra sammankomster. Researrangörer anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt.

   

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!