• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Läsarresa: Tokyo för alla sinnen

  Myllrande folkliv, tempel och mytomspunna berg. Res med oss till ett Japan i vackra höstfärger.
  Foto: Dreamstime

  Läsarresa: Tokyo för alla sinnen
  Japan bjuder på otroligt vacker natur och flera buddhisttempel.

  I metropolen Tokyo upptäcker vi buddhisttempel, historiska platser och välkända stadsdelar. I Hakone kommer vi närmare naturen på en båttur längs floden Ashi. På vårt trevliga hotell i Hakone finns det möjlighet att bada onsen, japanska bad i varma källor. Vi besöker också det mytomspunna berget Fuji och avslutar resan med en avskedsmiddag i Tokyo. 

  En typisk stadsmiljö i Tokyo.

  Dag 1 Resa till Tokyo

  Avresa från Sverige med Finnair till Tokyo via Helsingfors. Måltider och dryck serveras ombord. 

  Dag 2 Utforska Tokyo

  Vi landar i Tokyo och välkomnas av vår svenska guide. Vi gör ett besök på Tokyo Government, Tokyos nya stadshus. Den ståtliga 243 meter höga byggnaden har två torn och ett observatoriedäck där vi får njuta av den fantastiska utsikten. Efter lunch beger vi oss till Harajuku, ett område som förknippas med ungdomsmode och kultur samt till Omotesando, shoppinggatan med ett stort utbud av restauranger och butiker för en bredare publik. Därefter installerar vi oss på vårt hotell innan det är dags för välkomstmiddag.  

  Dag 3 Tempel – palats och lyx  

  Dagen börjar med ett besök på Sensojitemplet, ett av Tokyos äldsta buddhisttempel byggt på 600-talet. Därefter beger vi oss till den 200 meter långa, historiska shoppinggatan Nakamise innan det är dags för lunch. Eftermiddagen inleds med ett besök på Imperial Palace Plaza. Palatset är omgivet av vallgravar och massiva stenmurar. Från torget framför palatset ser vi två broar som formar en entré. Därefter gör vi ett besök i området söder om centralstationen som heter Ginza. Det är Tokyos dyraste område med restauranger och lyxbutiker. Lunch ingår, middag på egen hand. 

  Dag 4 Tokyo med tunnelbana

  Idag tar vi oss runt i huvudstaden med pendeltåg och tunnelbana som varje dag används av åtta miljoner passagerare. Vi besöker elektronikdistriktet Akihabara. 

  Efter lunch beger vi oss till Shibuya, ett av stadens mest folktäta områden. Här intill ligger världens kanske mest fotograferade korsning, som vid varje grönt gångljus släpper fram tusentals fotgängare. Vi besöker den nyare stads-delen Tokyo Midtown innan det är dags för dagens sista besök som är Roppongi och observationsplattan vid Roppongi Hills med sina arkitektoniska mästerverk. Kvällen är fri för egna aktiviteter. Lunch ingår, middag på egen hand. 

  I stadsdelen Shibuya ligger världens förmodligen mest fotograferade korsning. Här passerar tusentals personer vid varje grönljus.

  Dag 5 Fri dag

  Dagen är fri för egna strövtåg och utflykter. Passa på att besöka världens största fiskmarknad Tsukiji och ät purfärsk sushi till frukost eller besök någon av Tokyos hippa och promenadvänliga stadsdelar. Eller fråga guiden som kan ge tips på aktivitet eller utflyktsmål. Det finns också möjlighet att boka in sig på en sushi- och matlagningskurs som extra tillval.  

  Dag 6 Hakone

  Natur är dagens tema då vi får vara med på en heldagsguidad busstur till Hakone, som är beläget cirka tio mil söder om Tokyo. Väl framme börjar vi med en båttur på floden Ashi, som tillsammans med berget Fuji är en symbol för hela landet. Efter det åker vi till Komagatake Ropeway där vi förhoppningsvis får se den vackra utsikten över sjön Ashinoko och Fuji. Vi äter lunch på restaurang och gör sedan ett besök på Hakone open-air-museum. Efter det checkar vi in på vårt bekväma hotell som erbjuder onsen, de klassiska japanska baden i varma källor. Vattnet är varmt och innehåller olika mineraler som sägs vara läkande för kropp och själ. På kvällen äter vi en gemensam middag. Lunch och middag ingår.

  Dag 7 Fuji

  På förmiddagen besöker vi berget Fuji vid den femte stationen Yoshida, vilket är en perfekt utsiktsplats för att vid bra väder se berget utan att behöva bestiga det. Det heliga berget har inspirerat konstnärer och poeter och varit före-mål för pilgrimsfärder i århundranden. Efter lunch åker vi buss tillbaka till Tokyo och checkar in på hotell igen. Därefter egen tid innan vi avslutar veckan med en gemensam avskedsmiddag. Lunch och middag ingår. 

  Dag 8 Hemresa

  Efter många intryck och händelserika dagar är det dags att flyga hem mot Sverige igen. 

  Resdatum

  6–13 november.

  Pris

  29 950 kr för del av dubbelrum.

  Allt detta ingår i resans pris

  Flyg i ekonomiklass med Finnair tur och retur till Tokyo, via Helsingfors.

  Sex nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. 

  Svensktalande guide samt engelsktalande lokal guide.

  Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.

  Frukost alla dagar samt åtta måltider inklusive isvatten.

  Informationsskrift om Japan.

  Tillägg

  Enkelrumstillägg cirka 3 950 kr.

  Avbeställningsskydd via Europeiska ERV.

  Sushi- och matlagningskurs.

  Om hotellet

  I Tokyo bor vi på centralt belägna Lotte City Hotel Kinshicho. Hotellet erbjuder restauranger med både japansk och västerländsk mat. I Hakone bor vi på Hotel Resorpia som renoverades 2013. På hotellet finns ett par restauranger som serverar både japansk och västerländsk mat. Här finns också spa och tillgång till onsen, japanska bad.

  Observera

  Resan genomförs vid minimum 25 deltagare. Vi reserverar oss för händelser utanför vår kontroll som kan komma att påverka programmets genomförande.

  Så här bokar du

  Ring Lotus Travel 08-545 188 40 eller mejla till info@lotustravel.se

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!