• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 7 saker du kan göra för att vara extra snäll

  En liten ansträngning kan göra så mycket. Här är några tips för Vänliga veckan, men självklart kan du använda dig av dem alla andra dagar också.

  7 saker du kan göra för att vara extra snäll
  Var extra snäll mot alla i din omgivning under Vänliga veckan. Foto: Istock

  1. Lämna plats åt andra

  Det är inte alltid enkelt att resa kommunalt när det ofta blir kraftiga inbromsningar och långa åksträckor. För vissa är det ännu svårare och därför är det väldigt uppskattat att ge din plats till någon som behöver den mer. Inte nog med att du gör någon annan glad utan det kommer också kännas bra att ha gjort en god gärning. 

  2. Hälsa på busschauffören

  Busschaufförer har långa pass och möter en hel del människor under arbetsdagarna. Du kan göra deras arbetsplats trevligare genom att säga ett enkelt "hej"! Pluspoäng om du önskar en trevlig dag.

  3. Ge någon en komplimang

  Alla blir glada av komplimanger. Den är veckan kan du vara extra givmild med dem. Tänk på att de ska vara äkta och strö dem runt dig på arbetsplatsen och hemma.

  4. Håll upp dörren

  Istället för att släppa dörren i ansiktet på personen bakom dig så kan du hålla upp den. Visst, du kanske förlorar några sekunder på det men vad gör väl det när du varit schysst mot en annan medmänniska?

  5. Säg tack

  När någon gjort något snällt mot dig är det dags att återgälda tjänsten vilket du enklast gör genom att yttra ett superenkelt ord – tack! På det sättet visar du enkelt din uppskattning.

  6. Gå på din sida av trottoaren

  Det finns inget mer irriterande än människor som tar upp hela trottoaren. Ett bättre sätt är att gå på ena sidan och går ni i grupp får ni splittras några sekunder tills den ni möter har passerat. Det brukar vara väldigt uppskattat! 

  7. Säg till och säg ifrån!

  Ser du någon vars ryggsäck är vidöppen? Säg till och du gör en superenkel tjänst. Svårare kan det vara om någon blir bemött på ett dåligt sätt, men att säga ifrån gör dig till en bättre medmänniska och du kommer anses vara en riktigt snäll typ!    

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!