Här får du koll på pumpa

Här får du lära dig med om de fem vanligaste pumpasorterna. Kolla också in recepten så att du kan laga till något gott på dem.

Här får du koll på pumpa
Spaghettipumpa 

Ser ut som en honungsmelon och är ljust gul i färgen. Smaken är ganska mild och neutral och 

det trådiga köttet, vars utseende gett namn åt pumpan, passar fint att smaksätta med dressingar och såser och serveras som pasta. 

Här får du koll på pumpa
Hokkaido

Pumpan har fått sitt namn från den japanska ö den härstammar ifrån och är en lite mindre pumpa som liknar ett fikon till formen. Den kan skifta i färg, vissa exemplar är orange och andra gröna. På hokkaidon är skalet lite mjukare och kan ätas. 

Här får du koll på pumpa
Butternut

Butternutpumpan är päronformad och köttet är fast och ljusorange i färgen. Smaken är nötig och lite söt, vilket gör pumpan väldigt populär som matlagningssort. Mycket god att bara rosta i ugnen.

Här får du koll på pumpa
Jättepumpa 

Den klassiska Halloween-pumpan kan bli gigantisk, men säljs även i mindre format. Att slänga köttet efter att man karvat ut pumpan för att sätta ljus i den är rent slöseri; det djupt orangea köttet går att använda i allt från pajer, soppor och lasagne till bröd och muffins.

Här får du koll på pumpa
Muscat

Muscatpumpan är en populär matlagningspumpa som ofta säljs i bitar då den är ganska stor. Köttet är knallorange och väldigt sött i smaken. Den passar bra att göra till exempel paj eller soppa på. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top