Här är världens lyxigaste semla

Att hitta på en galen variant av semla har blivit lite av en tradition varje säsong. Förra året gjorde semmelwrapen succé. I år kan du köpa en lyxsemla klädd i 18 karat bladguld. Men glimmar det, så kostar det.

Här är världens lyxigaste semla
Foto: Magnus Johansson

Magnus Johansson bageri och konditori i Hammarby sjöstad i Stockholm, är stället du ska besöka om du gillar blingsemlor, skriver DI Weekend. 

Magnus kallar sin skapelse för Blingmla och hävdar att den är världens exklusivaste semla, vilket han troligen har rätt i, då den kostar hela 955 kronor. Utöver guldet som täcker locket, får man också en fastlagsbulle fylld med champagnegrädde, spansk mandel och mexikansk planifoliavanilj, skriver DI Weekend. 

Inspirationen till den galna semlan fick han från New York, där en guldklädd donut gjort succé. Magnus tycker dock att han är snäppet värre. 

– Den var wrappad i bladguld och de tog 100 dollar för den. Vi kan inte vara sämre så vi tar 101 dollar för världens exklusivaste semla. Hammarby Sjöstad leder nu alltså över New York med 1-0, säger han till Allt om Stockholm

Men semlan ska ju trots allt ätas och sur champagnegrädde är nog inte mycket bättre än vanlig sur grädde. Så här beskriver Magnus Johansson smaken. 

– Den smakar som vanligt men man får lite av bladguldet vilket ger en lite guldig smak, nästan metallisk. Men det gifter sig bra med bullen och funkar över förväntan, säger han till Allt om Stockholm. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top