Kanelkrokar

Kanelkrokarna är ljuvliga små spröda kakor med en lätt kanelsmak. Perfekt till en kopp kaffe eller glögg!

Du behöver

    50 stycken:
  • 200 g smör
  • ¾ dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 3 ¾ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Arbeta ihop smör, socker, potatismjöl, ­vetemjöl och bakpulver till en deg.

2

Rulla ut fingertjocka längder och dela i 6 cm långa bitar. Skär tre snitt i varje och vänd dem i socker blandat med kanel.

3

Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och böj dem till krokar. Grädda strax under mitten i ugnen i 15 ­minuter.

Scroll to Top