Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör i bitar
- 2 msk vatten
Fyllning
1 st gul lök
50 g grönkål
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
75 g gorgonzola
Stanning
2 st ägg
1 dl kesella
1 dl grädde
Garnering
granatäppelkärnor
Ugn: 200°
Gör så här
Arbeta mjöl, smör, och vatten till en smidig deg. Dela degen i 12–14 lika stora delar.
Tryck ut degen i aluminiumformar och nagga med en gaffel. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.
Förgrädda pajskalen i ca 10 minuter.
Fyllning: Skala och finhacka löken. Ansa och strimla kålen.
Hetta upp smöret i en stor stekpanna och fräs lök och kål blanka utan att de får färg, 5–8 minuter. Krydda och låt svalna.
Stanning: Vispa ihop ägg, kesella och grädde. Krydda med salt och peppar.
Smula sönder osten och rör ner den i kålblandningen. Fördela det i formarna.
Häll stanningen över och peta med en gaffel så att den rinner ner ordentligt. Grädda strax under ugnens mitt i 25–30 minuter. Pajerna ska ha fått fin färg och stannat helt.
Garnering: Toppa med granatäppelkärnor.