12 stycken
Du behöver
- 2 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 ägg
- 1 dl mjölk
- 1 dl rapsolja
- 1 dl kokande vatten
Frosting
150 g färskost
75 g smör
6 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Garnering
100 g mörk choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda socker, bakpulver, salt, vaniljsocker, mjöl och kakao i en skål.
Vispa ihop ägg, mjölk och olja i en skål, rör ner de torra ingredienserna.
Tillsätt vattnet under vispning och blanda om till en slät smet. Fördela smeten i muffinsformar i muffinsplåt.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna.
Vispa färskost och smör smidigt. Vispa ner florsocker och vaniljsocker. Bred ett lager på varje muffins.
Smält chokladen över vattenbad. Häll den i en spritspåse, spritsa ringar på muffinsen. Dra med en tandpetare inifrån innersta ringen och utåt så det blir ett spindelnät.