Melonmimosa

Du behöver 250 g kesella 2 dl grekisk yoghurt 2 msk skånsk grovkornig senap 300 g melon t ex ogen eller cantaloup 20 cm gurka...

Du behöver

  • 250 g kesella
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk skånsk grovkornig senap
  • 300 g melon t ex ogen eller cantaloup
  • 20 cm gurka
  • flingsalt och nymald peppar

Gör så här

1

 Rör ihop kesella, yoghurt och senap.

2

Skrapa bort melonkärnorna och skär bort skalet. Skär melonköttet i små tärningar. Dela gurkan på längden, skrapa ur kärnorna. Skär gurkköttet i små tärningar. 

3

Vänd ner melon och gurka i yoghurtsåsen. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Det här är en modern variant av mimosasallad, med melon och gurka, som passar utmärkt till inkokt lax. Men den är också god till rökt fisk och kallskuret.

Scroll to Top