Blinier

Du behöver 25 g smör 4 dl mjölk 15 g jäst 1.5 dl bovetemjöl 1.5 dl vetemjöl 2 st ägg 0.5 tsk salt smör eller...

Du behöver

  • 25 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 15 g jäst
  • 1.5 dl bovetemjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • smör eller margarin till stekning

Servera med:

smetana finns i mejerikylen
rödlök
röd stenbitsrom

c:a 35 plättar

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm till 37°. Smula ner jäs-ten i en skål och häll på mjölken och rör tills jästen lösts upp.

2
Vispa i båda mjölsorterna, ägg och salt. Täck skålen med plastfolie och låt smeten svälla i 1 timme.

3
Stek plättar i en plättlagg smör. Servera med smetana, hackad rödlök och stenbitsrom.

Scroll to Top