Du behöver
- 1 st burk kikärter
- 2 st gula lökar
- 2 st morötter
- 2 st palsternackor
- 1 st burk krossade tomater
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 tsk basilika
- 2 krm svartpeppar
- salt
Limecreme:
2 dl matlagningsyoghurt
lime rivet skal av 1
salt och peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Rör först samman limecremen. Blanda yoghurten med rivet limeskal. Smaka av med salt och peppar.
2
Skala och hacka löken ganska grovt. Skala och skiva morötter och palsternackor.
3
Fräs morötter, palsternacka och lök i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
4
Tillsätt krossade tomater, smulad buljongtärning, basilika och svartpeppar. Låt allt puttra under lock på svag värme ca 10 minuter.
5
Skölj kikärterna i rinnande kallt vatten. Låt dem rinna av. Lägg ner dem i grytan och låt allt puttra samman i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av. Bjud limecreme till.
Istället för att använda färdigkokta kikärter från burk, kan du själv blötlägga kikärter ca 8-10 timmar och sedan koka dem mjuka i nytt lättsaltat vatten ca 1 ½ timme