Kikärtsgryta och limecreme

Om du använder färdigkokta kikärter så går det både snabbt och lätt att göra grytan.

Du behöver

  • 1 st burk kikärter
  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 1 st burk krossade tomater
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk basilika
  • 2 krm svartpeppar
  • salt

Limecreme:

2 dl matlagningsyoghurt
lime rivet skal av 1
salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Rör först samman limecremen. Blanda yoghurten med rivet limeskal. Smaka av med salt och peppar.

2
Skala och hacka löken ganska grovt. Skala och skiva morötter och palsternackor.

3
Fräs morötter, palsternacka och lök i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.

4
Tillsätt krossade tomater, smulad buljongtärning, basilika och svartpeppar. Låt allt puttra under lock på svag värme ca 10 minuter.

5
Skölj kikärterna i rinnande kallt vatten. Låt dem rinna av. Lägg ner dem i grytan och låt allt puttra samman i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av. Bjud limecreme till.


Kommentar:
Istället för att använda färdigkokta kikärter från burk, kan du själv blötlägga kikärter ca 8-10 timmar och sedan koka dem mjuka i nytt lättsaltat vatten ca 1 ½ timme

Scroll to Top