Frusen Zabaione

Ljuvlig dessert - inte minst efter en het pastamiddag. Originalreceptet till zabaione kommer från Italien, där den skummiga vinkrämen serveras varm eller kall i portionsglas.

Du behöver

  • 5 st äggulor
  • 1.25 dl socker
  • 1 dl sherry halvsöt
  • 2 msk rom bacardi
  • citronsaft pressad och rivet skal av 1
  • 2 dl vispgrädde

Tillbehör:

frukt färsk och bär

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Vispa äggulor och socker ljust och pösigt i en skål. Tillsätt sherry.

2
Ställ skålen i en kastrull med kokande vatten. Vispa i skålen tills krämen tjocknat, ca 20 minuter.

3
Tag upp skålen och rör ner rom, citronskal och citronsaft. Låt krämen kallna. Vispa i den då och då under tiden.

4
Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Häll smeten i vattensköljd form och ställ den i frysen minst 4-6 timmar.

5
Tag fram glassen ca 10 minuter innan den ska serveras. Stjälp upp den och garnera med frukt och bär.


Kommentar:
Du kan frysa in Zabaionen i portionsformar, om du föredrar det.

Scroll to Top