Du behöver
- 5 st äggulor
- 1.25 dl socker
- 1 dl sherry halvsöt
- 2 msk rom bacardi
- citronsaft pressad och rivet skal av 1
- 2 dl vispgrädde
Tillbehör:
frukt färsk och bär
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Vispa äggulor och socker ljust och pösigt i en skål. Tillsätt sherry.
2
Ställ skålen i en kastrull med kokande vatten. Vispa i skålen tills krämen tjocknat, ca 20 minuter.
3
Tag upp skålen och rör ner rom, citronskal och citronsaft. Låt krämen kallna. Vispa i den då och då under tiden.
4
Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Häll smeten i vattensköljd form och ställ den i frysen minst 4-6 timmar.
5
Tag fram glassen ca 10 minuter innan den ska serveras. Stjälp upp den och garnera med frukt och bär.
Du kan frysa in Zabaionen i portionsformar, om du föredrar det.