Du behöver
Apelsinglass:
3 st äggulor
3 dl florsocker
saft rivet skal och pressad av 1 apelsin
4 dl vispgrädde
Maräng:
3 st äggvitor 1
Apelsinskålar:
4 st apelsiner
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Vispa äggulor och socker ljust och poröst. Tillsätt rivet apelsinskal och apelsinsaft.
2
Vispa grädden till skum. Rör ner den i äggsmeten. Ställ glasskrämen i frysen och låt det stå minst 4-5 timmar.
3
Tvätta apelsinerna. Skär av ett lock. Gröp ur innehållet.
4
Fyll apelsinskålarna med apelsinglassen. Ställ dem i frysen och låt dem stå där till strax innan de ska serveras.
5
Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret och vispa på nytt till fast skum.
6
Ställ apelsinskålarna på eldfast fat. Spritsa marängen över. Ställ fatet i övre delen av ugnen med grillelementet på. Låt marängen få färg. Observera att det går fort. Bjud desserten genast.