Apelsinsurprise

Ljuvligt gott smakar de frysta apelsinskålarna med både glass och maräng.

Du behöver

Apelsinglass:

3 st äggulor
3 dl florsocker
saft rivet skal och pressad av 1 apelsin
4 dl vispgrädde

Maräng:

3 st äggvitor 1

Apelsinskålar:

4 st apelsiner

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Vispa äggulor och socker ljust och poröst. Tillsätt rivet apelsinskal och apelsinsaft.

2
Vispa grädden till skum. Rör ner den i äggsmeten. Ställ glasskrämen i frysen och låt det stå minst 4-5 timmar.

3
Tvätta apelsinerna. Skär av ett lock. Gröp ur innehållet.

4
Fyll apelsinskålarna med apelsinglassen. Ställ dem i frysen och låt dem stå där till strax innan de ska serveras.

5
Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret och vispa på nytt till fast skum.

6
Ställ apelsinskålarna på eldfast fat. Spritsa marängen över. Ställ fatet i övre delen av ugnen med grillelementet på. Låt marängen få färg. Observera att det går fort. Bjud desserten genast.

Scroll to Top