Vem var den grå gestalten i stolen?

Hej! Min man avled efter flera års sjukdom. Han var på sjukhus de sista två veckorna av sitt liv. Han berättade en dag för mig,...

Hej!

Min man avled efter flera års sjukdom. Han var på sjukhus de sista två veckorna av sitt liv. Han berättade en dag för mig, att han under natten hade vaknat och att det då satt en grå gestalt i stolen vid sidan av sängen.

När han frågade vem det var, reste sig gestalten hastigt upp och ställde sig en bit ifrån och tittade på min man, innan han försvann. Vem var gestalten, var det en “hjälpare”? Eller var det kanske bara en hallucination, maken fick mycket morfin.

Några få dagar senare dog min livskamrat. Han dog på natten, så jag var inte närvarande. Led han mycket? Vi visste att slutet var nära. Han skulle få komma hem, men valde själv att släppa taget. Han tyckte jag skulle få för mycket jobb om han kom hem, men det skulle han inte oroa sig för, sa jag. Han var alltid väldigt mån om mig och ville att jag skulle ha det bra.

Benny svarar:

Gestalten han såg var ett tecken på att det var dags. Hans mamma kom och mötte din man när han gick över till andra sidan.. Ingen går ensam när vi möter ljuset. Han led inte, utan var lycklig. Smärtorna var borta.

Även om du tagit hem honom hade han inte levt så länge till. Han hade inte krafter, var för svag. Han passade på att gå över när du inte var där, för att du skulle slippa vara så ledsen. Han vill att du ska minnas honom som när han var frisk och stark. Det är inte ovanligt att detta händer.

Vilket fantastiskt jobb du gjorde när din man var sjuk. Jag kan känna hans tacksamhet. Det var en ren, vacker och stor kärlek ni delade.

Kram Benny

Scroll to Top