I helgen dukar vi upp en trerätters med inspiration från Medelhavet

Vi tar en smakrik tur runt Medelhavet och dukar upp en massa godsaker. Bjud in familj och vänner på marinerade grönsaker, moussaka och rödvinskokta päron.

I helgen dukar vi upp en trerätters med inspiration från Medelhavet
Foto: Lee Kearney
Marinerade grönsaker med gremolata
Förrätt

Marinerade grönsaker med gremolata

1 timme   Recept från Icakuriren.se
Moussaka med fetaost
Huvudrätt

Moussaka med fetaost

1 timme   Recept från Icakuriren.se
Rödvinskokta päron med hasselnötskräm
Dessert

Rödvinskokta päron med hasselnötskräm

1 timme   Recept från Icakuriren.se

Gott att dricka till

Mörkfruktigt och örtigt rödvin med lagom fyllighet smakar fint till den gräddlena moussakan. Servera det knappt rumsvarmt, sådär 17 grader.

Budget 2010 Cacadu Ridge, Australien, 75 kr. Eko.

Lite dyrare73619 Roccamozzi Sangiovese Toscana, Italien, 89 kr.

Alkoholfritt Svartvinbärsdryck.

Dryckestips Charlotte Sjögren sommelier