Helgmenyn: Hel fisk i halster

Vi bjuder på grillat till både förrätt och varmrätt: grillad gemsallad och grillad hel fjällröding. Till efterrätt en god chokladcheesecake!

Helgmenyn: Hel fisk i halster
Att grilla hel fisk är faktiskt mycket enklare än vad man tror. Avsluta middagen med en utsökt moussetårta! Foto: Åsa Dahlgren

Grillad gemsallad med bacon

  • Förrätt
  • Snabblagat (max 30 minuter)
  • Fria från de fyra sädesslagen
Visa recept

Grillad fjällröding med dijonsås

  • Huvudrätt
  • Fria från de fyra sädesslagen
Visa recept

Gott att dricka till

Friskt och fruktigt vitt vin får fisken på bästa humör. Kyl vinet, men ta fram det 20 minuter före servering.

Budget 2433 Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi, Italien, 79 kr. Eko.

Lite dyrare 2699 Langenlois Weingut Jurtschitsch Grüner Veltliner, Österrike, 119 kr. Eko.

Alkoholfritt Kall citrondryck i snygg flaska.

Dryckestips av Charlotte Sjögren, sommelier.