Psykologen avslöjar nio myter om lyckliga par

Tv-psykologen Phil McGraw gör här upp med nio myter om lyckliga par. Ganska skönt att läsa när det verkar så lätt för alla andra.

I en artikel i Huffington Post gör Dr Phil upp med de myter som allt som oftast omgärdar ämnet lyckliga par.

1. Lyckliga par ser saker på samma sätt.

Det är helt omöjligt då alla människor är olika genetiskt, fysiskt och psykologiskt och att har haft helt olika upplevelser under sina liv. 

2. Lyckliga par är alltid väldigt romantiska.

Många blandar ihop den där sprittande känslan man har som nykär med romantik. Men det är förälskelse och den går alltid över. Förälskelse bygger på nyhetens behag och spänning och är inget som håller ihop ett förhållande. Ett romantiskt förhållande är mer känslomässigt. 

3. Lyckliga par kan lösa alla sina meningsskiljaktigheter. 

Det kommer alltid finnas saker ni inte är överens om. Det bästa är att acceptera att ni tycker olika i vissa frågor.  

4. Lyckliga par måste ha liknande intressen. 

Det är bra om det är så, men det är inget fel på er relation om så inte är fallet. Om någon av er tvingar sig själv till något man egentligen inte har lust med, så bidrar det bara med stress och spänningar till förhållandet. 

5. Lyckliga par bråkar inte.

Konflikter är en ofrånkomlig del i alla relationer. Så länge det inte är för destruktivt eller handlar om rena karaktärsmord, så är det positivt att argumentera och diskutera inom förhållandet. Att få ta upp saker på det här sättet är faktiskt viktigt, då känslan av att veta att det är tillåtet, släpper på spänningar och skapar lugn inom relationen. 

6. Lyckliga par uttrycker allt de känner till varandra.

Att lätta sitt hjärta kan vara skönt, men om du råkar uttrycka det i stridens hetta riskerar du att skada relationen ordentligt. Det är lätt att förstöra en relation genom att säga något helt ocensurerat som den andre sen inte kan förlåta. Rådet är att tänka efter före.

7. Att vara ett lyckligt par har ingenting med sex att göra.

Om du vill ha ett bra sexuellt förhållande, så måste det bygga på ett stabilt och bra förhållande i övrigt. Men trots allt är sex viktigt i förhållandet, då det gör att ni kommer närmare varandra och blir mer avslappnade och tillåtande i förhållandet. Intimiteten som uppstår i det sexuella tar relationer till högre nivåer, så det är värt att prioritera.

8. Lyckliga par är alltid i synk sexuellt.

Med undantag från förälskelsefasen är det vanligt för par att lusten dyker upp vid olika tidpunkter. Det viktiga är att komma fram till en medelväg som båda kan känna sig nöjda med. Relationer handlar i mångt och mycket om att lyckas kompromissa och så kommer det alltid att vara.

9. Lyckliga par vet exakt hur de ska göra för att få sin relation perfekt.

Det finns ingen handbok att läsa för att göra rätt i alla skeenden i en relation. Det som är viktigt är att tillsammans arbeta med relationen för att hålla ihop.

Källa Huffington Post

 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top