Läsarresa: Följ med till fantastiska Malta

Gör som Odysseus, kors-riddarna och fenicierna – följ med till magiska Malta. Upplev vackra stränder, historiska skatter och den pittoreska grannön Gozo på Icakurirens läsarresa.

Känn den romantiska tidlösheten på de gyllene medelhavsöarna Malta och Gozo, och upplev några av världens äldsta och mest imponerande kulturhistoriska skatter. Här väntar inte bara kristallklart vatten och vackra stränder, utan även en mängd historiska höjdpunkter. Visste du att Malta har ruiner som är äldre än pyramiderna? Denna ö har en unik kultur och två officiella språk – maltesiska och engelska.

På Icakurirens läsarresa får du även chansen att uppleva medeltidsstaden Mdinas sago-
lika stämning, vi utforskar huvudstaden Valletta med St Johns Cathedral och Caravaggios berömda målning, tar båten till pittoreska grannön Gozo, besöker fiskebyn Marsaxlokk och tar en titt på Blå grottorna om vädret tillåter. Dessutom har vi gott om tid att njuta av Maltas sköna stämning på egen hand. 

Välkommen att följa med till ön man gärna återvänder till.

Läsarresa: Följ med till fantastiska Malta
Vackra Valletta, Maltas huvudstad, finns med på Unescos världsarvslista.

Malta – korsriddarnas ö 23 – 30 maj 2017

Dag 1 Flyg Stockholm – Malta 

Efter ankomsten till flygplatsen kör vi direkt till vårt hotell för incheckning. På kvällen äter vi vår första gemensamma middag och lär känna varandra. 

 

Dag 2 Valletta – Cospicua –Vittoriosa

Idag kör vi till Maltas huvudstad Valletta. Staden byggdes av Johanniterridare som fästningsstad efter den stora belägringen 1565. Här finns många av landets viktigaste museer och monument, faktiskt så många att Unesco har utnämnt Valletta till världsarv som en av världens mest historiska platser. Efter en guidad stadsrundtur i Valletta tar vi färjan till Cospicua för att uppleva den historiska staden Vittoriosa.

 

Dag 3 Hagar Qim – Blå grottan – Marsaxlokk

Efter frukost inleder vi med ett besök i det megalitiska templet Hagar Qim, ett av de mest välbevarade och stämningsfulla templen på Malta med anor från 3600–3000-talet före Kristus och därmed den äldsta stenkonstruktionen i världen. Därefter beger vi oss till en liten fiskeby för besök i Blå Grottan. Vi fortsätter vår färd mot den lilla fiskebyn Marsaxlokk.

 

Dag 4 Mdina – San Anton Gardens

På en 213 meter hög platå är medeltidsstaden Mdina belägen. Vi börjar dagen med en promenad i staden och njuter av den fantastiska utsikten. Vi besöker St Paul’s Cathedral och hinner också med att titta närmare på maltesiskt konsthantverk i Tá Quali Crafts Village innan vi besöker San Antons Gardens. Trädgården är öppen för allmänheten även om palatset
innanför murarna är officiell
bostad åt Maltas president. 

 

Dag 5 Tid på egen hand eller extra-utflykt till Mgarr 

Idag får du möjlighet att njuta av Malta på egen hand. Kanske upptäcka någon av de fina sandstränderna på ön eller bege dig till den större staden Silema som ursprungligen var ett litet fiskeläge men som numera är en av Valettas finaste förorter med ett rikt kafé- och butiksliv med goda shoppingmöjligheter. 

Det finns också möjlighet att följa med på en extra utflykt till orten Mgarr där vi besöker ett lokalt jordbruk. Här får vi se hur man tillverkar några av öns specialiteter: getost, olivolja och vin. Både på Malta och Gozo tillverkas fantastiskt vin som mestadels konsumeras lokalt då man inte producerar tillräckligt mycket för att kunna exportera. Vi får smaka de lokala specialiteterna och äter en lättare farmers lunch på bondgården.

 

Dag 6 Heldagsutflykt till Gozo 

Efter frukost styr vi kosan mot öns norra del för att ta färjan över till den lugna och gröna grannön Gozo. Öns huvudsakliga näring består av lantbruk och fiske och vardagslivet pågår i ett lugnare tempo än på systerön Malta. Överfarten tar cirka en halvtimme. Längs vägen passerar vi den ännu mindre ön Comino och Blå lagunen som verkligen lever upp till sitt namn med sitt kristallklara vatten som ser ut att vara hämtat från Karibiska havet. 

Vi upptäcker staden till fots och besöker citadellet, varifrån vi har en sagolik utsikt över staden. Därefter beger vi oss till Dwejra på öns västkust. Här hittar vi det azurblå fönstret och en av de mest spektakulära kustscenerna Gozo kan frammana. Vi fortsätter till den trevliga fiskeorten Xlendi som är vackert placerad vid vattnet. Här kan vi äta en god lunch på ett av de många matställena längs havet. Efter lunch lämnar vi Gozo och styr kosan mot Malta igen.

 

Dag 7 Tid på egen hand

Dagen är vikt åt upplevelser på egen hand och möjligheterna är många. Du kan bland annat
besöka Maltas tredje största ö, Comino, som är mest berömd för Blå lagunen. Du kan också åka runt i hamnen eller återvända till Valletta. Eller bara njuta av till-varon i Sliema.

 

Dag 8 Hemresa

Vi lämnar den vackra och magiska medelhavsön Malta för denna gång och flyger hemåt.

Resfakta

23–30 maj 2017. Flygresa från Stockholm Arlanda.

9 498 kronor per person i delat dubbelrum.

Enkelrumstillägg: 1 498 kr.

 

Allt detta ingår i resans pris

Svensk reseledare.

Flyg Stockholm–Malta tur och retur.

Utflykter och entréer enligt program.

Boende på Qawra Palace Hotel i delat dubbelrum i kategorin “inland view”.

Halvpension på hotellet (frukost och middag).

Skatter och avgifter.

Representant från Icakuriren medföljer på resan.

 

Vi bor på 4-stjärniga Qawra Palace Hotel som ligger vid strandpromenaden med fantastisk utsikt över Salina Bay. Hotellet har egen bar, pizzeria, utomhus- och inomhuspool, bastu, jacuzzi och mycket mer. Bara ett stenkast härifrån ligger spännande restauranger, vinbarer och butiker. Vi bor i dubbelrum. Alla rum har eget badrum, luftkonditionering, tv, hårtork och minikylskåp. Wi-Fi är gratis på hela hotellet. 

 

Observera

Minimumantal 25 personer.

Vi reserverar oss för program-ändringar utanför vår kontroll.

 

Ring Albatros Travel,

08-52 50 38 68 eller mejla till info@albatros.se Vänligen uppge reskod LR-ICA. Läs mer på
www.albatros.se/icakuriren

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top