Läsarresa: Upplev det bästa av Sydafrika

Res med Icakuriren till storslagna Sydafrika. Vi besöker Kapstaden, Godahoppsudden, vackra vingårdar och beger oss ut på en spännande safari.

Sydafrika har allt – fantastisk natur, vackra vingårdar, spännande städer och färgsprakande mat. 

Icakuriren har plockat ut guldkornen, så att du får uppleva det bästa landet har att erbjuda.

Resan börjar i Kapstaden
med bland annat Godahopps-udden, pingviner, besök på Robben Island och vinprovning. Under resan får vi lära känna vinlandet Sydafrika lite närmare.

Under andra delen av resan åker vi på spännande safari för att få chansen att komma nära The Big Five: lejon, noshörning, elefant, leopard och buffel. I safaribilar får vi möjlighet att uppleva naturen på nära håll med alla sinnen. 

Välkommen till en oförglömlig resa. 

Läsarresa: Upplev det bästa av Sydafrika
Leoparden hoppas vi få se under vår safaritur.

Dag 1 Avresa

Avresa från Skandinavien med mellanlandning i Dubai för vidare färd till Kapstaden. 

 

Dag 2 Kapstaden och afrikanska smaker och rytmer

På morgonen landar vi i Kapstaden, där vår guide möter oss och tar oss
med på en kortare stadsrundtur. Vi börjar i Signal Hill med en fantastisk utsikt över staden. Bussen tar oss sedan vidare förbi kända sevärdheter. Vi stannar för lunch på egen hand, därefter styr vi mot hotellet för incheckning. På kvällen äter vi en färgsprakande afrikansk middag. Men före maten får vi prova
på att spela trummor i en “drumming circle”. Mellan rätterna bjuds det på afrikansk dansuppvisning.  Middag ingår.

 

Dag 3 Godahoppsudden 

Tidigt på morgonen åker vi mot Cape Point-reservatet via den vackra
kustvägen Chapmans Peak Drive där vi har stor chans att se babianer.
På Godahoppsudden möts enligt myten, Indiska Oceanens varma vatten med Atlantens kalla och bildar
ibland en vit linje ut mot horisonten. Klipporna stupar 300 meter rakt ner
– dramatiskt vackert! Vi äter lunch i Simon’s Town där de som vill kan ta sig ett dopp med pingvinerna på den mysiga stranden.  Vi stannar också till vid Boulders Beach med hundratals pingviner. Frukost och lunch ingår, middag på egen hand. 

 

Dag 4 Robben Island

Efter frukost beger vi oss till Waterfront för båtfärd till Robben Island, ön
som Nelson Mandela satt fängslad på i 18 av sina totalt 27 år i fängelse. Vi börjar med en guidad busstur för
att sedan gå en tur genom fängelset och även se en cell som Nelson Mandela satt i. Vi äter lunch tillsammans, resten av dagen fri för egna aktiviteter. Frukost och lunch ingår.

 

Dag 5 Matmarknad och Kirstenbosch Botanical Gardens

Efter frukost beger vi oss till Oranjezicht City Farm Market, därefter går vi den korta biten till Waterfront där vi äter lunch på egen hand. På efter-middagen åker vi till Kirstenbosch Botanical Garden. Guidad rundvandring, därefter återfärd till hotellet. Gemensam middag på trendiga Camps Bay som ligger ut med en av Kapstadens vackra stränder. Frukost och middag ingår.

 

Dag 6 Kapstaden – kåkstaden – Stellenbosch

Vi besöker en kåkstad och träffar lokalbefolkningen. Därefter kör vi
österut mot Stellenbosch för ett besök på Van Ryns Brandy Distellery.
Vi får se hur det går till att göra ekfat och får möjlighet att provsmaka ett par sorters brandy. Vi fortsätter till Stellenbosch, vindistriktets hu-vudstad. Vi får en kort rundtur och får sedan fri tid att själv utforska staden. Incheckning på Devon Valley Hotel som ligger på en vingård med egen produktion. Middag äter vi tillsammans på Flavours Restaurant. Frukost och middag ingår.

 

Dag 7 Stellenbosch – vinprovning

Idag beger vi oss ut i vinlandskapen. Vi får se hur sabrering går till och
provsmaka viner på gården Simon-sig. Lunchen intar vi som picknick i fransk stil bland vinrankor och hundraåriga ekar på gården Boschendal, där vi också provsmakar viner. Sista besöket för dagen är på Bilton Winessom är specialiserade på att matchavin och belgisk choklad som smälter i munnen. Kvällen är fri och middag intas på egen hand. Frukost och lunch ingår.

 

Dag 8 Franschhoek – franska hörnan 

Idag åker vi till den franskinspirerade staden Franschhoek, där vi får strosa och njuta av arkitektur, butikeroch göra ett besök på chocolaterian. Lunch på egen hand. Därefter besöker vi vingården Tempel Wines som drivs av ett svenskt par. På kvällen äter vi gemensam middag på golflegendarens Ernie Els restau-rang i Stellenbosch. Frukost och middag ingår.

 

Dag 9 Johannesburg – Pilansberg National Park

På morgonen checkar vi ut från hotellet och åker till Kapstadens flygplats för vidare färd till Johannesburg. Här väntar vår buss som ska ta oss till Pilansberg National Park. Parken har ett dramatiskt land-
skap i en krater. Under eftermiddagen beger vi oss på safari och därefter äter vi middag och somnar gott på vår lodge till ljudet av Afrikas djurliv. Frukost och middag ingår.

 

Dag 10 Safari i Pilanesberg

I soluppgången åker vi på safari. Vi färdas i safaritruck för att spana efter de stora djuren. Efter tre timmars safari med professionell guide väntar en välsmakande frukostbuffé på hotellet. Därefter är dagen fri för egna aktiviteter. Det finns också möjlighet att boka en extra safari-tur. Frukost, lunch och middag ingår. 

 

Dag 11 Hemresa

Idag startar hemresan från flygplatsen i Johannesburg. På vägen till flygplatsen stannar vi vid Sandton City Mall för shopping och lunch på egen hand. Vi flyger hem med mellanlandning i Dubai. Frukost och middag ingår (flyg).

 

Dag 12 Hemkomst

Vi landar i Sverige. Frukost ingår (flyg).

Resfakta

30 mars–10 april 2017. Flyg avgår från Köpenhamn eller Stockholm. Från Göteborg på förfrågan. 28 900 kr per person i del i dubbelrum.  Fyra övernattningar med frukost på President Hotel i Kapstaden.  Tre övernattningar med frukost på Devon Valley i Stellenbosch.  Två övernattningar med helpension på Bakubung Bush Lodge i Pilansberg.  Rundresa i Sydafrika med buss enligt program.  Samtliga nämnda måltider.  Drumming Circle på GOLD.  Dagstur till Godahoppsudden inklusive lunch, inträde till Boulders Beach och Cape Point.  Utflykt till Robben Island.  Besök på lokal matmarknad.  Inträde samt guidad tur i Kirstenbosch.  Kåkstadstur.  Guidad rundtur på Van Ryn’s brandy distellery.  Sabrering och vinprovning på Simonsig.  Vinprovning och picknicklunch på Boschendal Wine Estate.  Vin- och chokladprovning på Bilton Wines.  Vinprovning med rundtur på Temple Wines.  Två safarier i safaritrucks med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Pilanesberg.  Portierer på flygplatsen.  Portierer på alla hotell.  Dricks till guiderna i nationalparken samt på alla utflykterna.  Samtliga flygsträckor i programmet.  Samtliga flygskatter och flygplatsavgifter baserade på dagens skatter (kan ändras).  Auktoriserad svensktalande guide (från ankomst Kapstaden).  Representant från Icakuriren vid minst 14 bokningar.  Tillägg för enkelrum: 3 900 kr.  Aktiviteter och måltider som inte ingår i programmet.  Dryck till måltiderna.  Dricks till guide och chaufför.  Ev uppgradering av rumstyp.  Avbeställningsskydd, 5 procent av resans pris.  Reseförsäkring. Resan genomförs vid minst 14 betalande resenärer. Max antal resenärer är 30. Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Ring Sydafrikaresor på 042-44 99 800 eller mejla info@sydafrikaresor.se

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top