Jag är fast besluten att bidra mitt allra bästa för att skapa en mer hälsosam och hållbar värld! Med Ekoappen.se bidrar jag till en positiv impact på planeten samtidigt som jag visar att det går att kombinera med entreprenörskap och lönsamhet.
Mitt nästa steg är att ta plattformen till internationell framgång. Och emellanåt njuter jag. Till exempel med en krämig chokladmousse gjord på avokado och banan.
Du behöver:
1 avokado
1 banan
1-2 msk smält kokosolja
1-3 msk kakao beroende på hur kraftig smak man vill ha, jag vill ha mycket.
Lite kokhett vatten för konsistensen (så att inte oljan stelnar).
Dekoration
Kakaonibs eller rostade kokoschips som dekoration.
Gör så här
- Mixa allt till en slät smet.
- Lägg upp i fint glas.
- Låt stelna någon timme och toppa sedan med kakaonibs eller rostade kokoschips.
Receptet är hämtat från kokboken Sockerfria Guilty Pleasures, där hälsoingenjören Ewa Meurk presenterar 25 svenska hälsoprofilers guilty pleasures.
Sockerfria dagen
Den 12 oktober är numera Sockerfria dagen. År 2019 grundade Ewa Meurk den tillsammans med programledaren och komikern Babben Larsson samt sjuksköterskan och sockerexperten Bitten Jonsson.
Årets tema är ”Socker och Longevity” (engelskt ord för lång livslängd). Vilken effekt har socker på våra kroppar och vilka långsiktiga hälsovinster kan vi uppnå genom att minska intaget av socker?
Läs mer och boka på sockerfriadagen.se
Artikeln publicerades först hos Tidningen Hälsa