Pasta med blomkål och ströbröd

Rostat ströbröd och en liten kvist bladpersilja blir pricken över i:et på den här enkla och goda pastarätten.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • olivolja
  • 2.5 dl ströbröd
  • 500 g blomkål
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 500 g penne

Servering

svartpeppar
riven pecorino eller parmesan

Gör så här

1

Rosta ströbrödet i en stekpanna med några matskedar olivolja. Lägg upp på en tallrik.

2

Dela blomkål i små buketter. Koka i lätt saltat ­vatten. Lyft upp och lägg på en tallrik. Spar vattnet att koka pastan i.

3

Bryn vitlök mjuk – utan att ta färg – i olivolja. Tillsätt blomkålen och låt fräsa.

4

Koka pastan lite kortare tid än vad som står på paketet.

5

Lyft upp och lägg i pannan med blomkål och vitlök. Rör om och låt fräsa lite.

6

Späd med pastavatten om det behövs.

7

Mal över svartpeppar. Servera som det är, eller med nyriven pecorino eller parmesan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top