Bakad lax med paprika & feta

Du behöver 600 g laxfilé utan skinn 390 g inlagd kronärtskocka 1 burk 290 g nlagd röd och gul paprika 1 burk 125 g fetaost...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g laxfilé utan skinn
  • 390 g inlagd kronärtskocka 1 burk
  • 290 g nlagd röd och gul paprika 1 burk
  • 125 g fetaost 1 pkt, i bitar
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • färsk basilika 1 kruka, plockade blad
  • olivolja
  • salt & peppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 150 grader varmluft.

2

Skär laxen i bitar och lägg på en ugnssäker plåt tillsammans med kronärtskocka, paprika och fetaost. Baka mitt i ugnen 10–15 minuter, tills laxen är precis genombakad.

3

Ta ut ur ugnen och strö över citronskal och basilika. Ringla över olja, salta och peppra. Servera direkt, gärna med en grönsallad.


Kommentar:
En riktig Svenssonfredagsmiddag – köp alla ingredienser färdiginlagda, skär och släng in i ugnen.

Från boken Fisk & Skaldjur av stjärnkocken Tommy Myllymäki. Foto: Charlie Drevstam

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top