Du behöver
- 600 g laxfilé utan skinn
- 390 g inlagd kronärtskocka 1 burk
- 290 g nlagd röd och gul paprika 1 burk
- 125 g fetaost 1 pkt, i bitar
- 1 st citron det yttersta finrivna skalet
- färsk basilika 1 kruka, plockade blad
- olivolja
- salt & peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
Skär laxen i bitar och lägg på en ugnssäker plåt tillsammans med kronärtskocka, paprika och fetaost. Baka mitt i ugnen 10–15 minuter, tills laxen är precis genombakad.
Ta ut ur ugnen och strö över citronskal och basilika. Ringla över olja, salta och peppra. Servera direkt, gärna med en grönsallad.
En riktig Svenssonfredagsmiddag – köp alla ingredienser färdiginlagda, skär och släng in i ugnen.
Från boken Fisk & Skaldjur av stjärnkocken Tommy Myllymäki. Foto: Charlie Drevstam