Du behöver
- 800 g biff i 4 skivor
- 1 msk vitlök riven
- chilifrukt röda hackade
- 2 msk fisksås
- 3 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja
- 1 st koriander hackad
- 4 msk solrosolja
- 4 st pak choi
- 12 st salladslökar
- ris ev kokt för 4 personer
Gör så här
1
1. Ta fram köttet ur kylen. Det är bra om det är rumstempererat när det steks eller grillas.
2
2. Gör dressingen: Blanda vitlök, chili, fisksås, sojasås, sesamolja, koriander och solrosolja.
3
3. Ta bort de yttersta bladen på bokchoy och salladslök.
4
4. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Lägg ?i bokchoyen, efter 3 minuter lägg i salladslöken och fortsätt koka i ytterligare cirka 1 minut.
5
5. Ta upp grönsakerna och kyl ned i isvatten. Sila av vattnet när grönsakerna är kalla. Låt rinna av på papper.
6
6. Dela bokchoyen i 2 eller 4 delar beroende på storlek.
7
7. Blanda grönsakerna med dressingen (får gärna stå i 15–20 minuter före servering).
8
8. Grilla eller stek biffen på hög värme till en innertemperatur på 54 grader för rosa, eller 62 grader för medium.
9
9. Skiva biffen och servera med de marinerade grönsakerna. Servera kokt ris till om så önskas.
Receptet kommer från boken “Den blå maten” av Niklas Ekstedt och Henrik Ennert, Ordront förlag.