Du behöver
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 st liten burk lätt creme fraiche
- salt
- svartpeppar nymalen
- citronsaft några droppar
- 6 st palsternackor
- 6 st morötter
- 2 st rödlökar
- 2 st squash små, eller 1 stor squash
- olivolja till stekning
- 500 g laxfilé skinn- och benfri
- 1 st citron det yttersta rivna skalet
- dill plockade
Gör så här
1
Rosta vitlöksklyftorna gyllenbruna och mjuka i lite olja i en stekpanna. Låt svalna. Finhacka och rör ihop med creme fraiche, smaka av med salt, peppar och citronsaft.
2
Skala och tärna palsternacka, morot och lök fint. Tvätta och tärna squashen.
3
Stek grönsakerna i olivolja och smör på hög värme tills de är klara men har lite tugg. Salta och peppra. Vänd i hackad dill och citronskal.
4
Skär laxen i cirka 2 x 2 centimetersbitar. Stek den kort i olja i en egen panna på hög värme. Servera med grönsakspytt och sås.
Kcal 466, Fett 26 g, Kolhydrater 22 g, Fibrer 6 g