Laxpytt med vitlökskräm

Du behöver 4 st vitlöksklyftor 1 st liten burk lätt creme fraiche salt svartpeppar nymalen citronsaft några droppar 6 st palsternackor 6 st morötter 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st liten burk lätt creme fraiche
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • citronsaft några droppar
  • 6 st palsternackor
  • 6 st morötter
  • 2 st rödlökar
  • 2 st squash små, eller 1 stor squash
  • olivolja till stekning
  • 500 g laxfilé skinn- och benfri
  • 1 st citron det yttersta rivna skalet
  • dill plockade

Gör så här

1
Rosta vitlöksklyftorna gyllenbruna och mjuka i lite olja i en stekpanna. Låt svalna. Finhacka och rör ihop med creme fraiche, smaka av med salt, peppar och citronsaft.

2
Skala och tärna palsternacka, morot och lök fint. Tvätta och tärna squashen.

3
Stek grönsakerna i olivolja och smör på hög värme tills de är klara men har lite tugg. Salta och peppra. Vänd i hackad dill och citronskal.

4
Skär laxen i cirka 2 x 2 centimetersbitar. Stek den kort i olja i en egen panna på hög värme. Servera med grönsakspytt och sås.


Kommentar:
Kcal 466, Fett 26 g, Kolhydrater 22 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top