Flodkryssning på Rhen – storslagna vyer och avkopplande miljöer

Tänk att glida fram på den sköna floden Rhen och njuta av vackra vyer, spännande städer och få möjlighet till termalbad i Baden Baden.

Byt miljö för några dagars avkopplande kryssning längs natursköna Rhen. Längs det böljande landskapet passerar vi romantiska byar, grönskande vingårdar och storslagna slott och dessutom gör vi stopp i flera intressanta städer där du kan strosa runt själv eller följa med på stadsrundturer mot ett tillägg.

Ombord på förstklassiga MS Viva One bor du bekvämt i ljusa rymliga hytter och med allt inkluderat ombord. Från trerätters måltider till dricks och all dryck i bar och restaurang. Att kryssa genom den snirklande Rhendalen är dessutom alltid lika spännande. Man väntar nyfiket på vilka vyer och mytomspunna platser som väntar bakom nästa krök.

Charmiga Petite France i Strasbourg bjuder på vackra promenader längs bryggor, broar och färgglada fasader. Foto: TT

Flodkryssning på Rhen 3–7 mars 2024: Reseprogram

Dag 1: Mot Plittersdorf

Resan inleds med flyg till Frankfurt där vår buss väntar för vidare färd till fartyget. Under eftermiddagen kastar fartyget loss och kryssar mot Plittersdorf. Vi bjuds på en välkomstcocktail, samtidigt som vi får en presentation av kaptenen och hans besättning. Därefter väntar en trevlig middag serverad till bords.

Med den bekväma kryssningsbåten Viva One får vi njuta av såväl fina hytter, god mat och dryck, underhållning och sevärdheter längs vägen.

Dag 2: Baden Baden

Förmiddagen spenderas ombord medan fartyget fortsätter mot Plittersdorf dit vi ankommer vid lunchtid. Passa på att njut av vyerna från soldäck eller boka in en massagebehandling i fartygets wellnessavdelning (30 min ingår). Vid ankomsten till Plittersdorf har du möjlighet att följa med på uppfriskande tur till Termalbadet Caracalla i Baden Baden (mot tillägg 49 Euro). Från ett djup av 2 000 meter bubblar 800 000 liter av det helande källvattnet dagligen upp i de många varierade poolerna med temperaturer från 18° C till 38° C. Vid midnatt lägger fartyget ut och fortsätter mot Frankrike.

Dag 3: Strasbourg

Bonjour och välkommen till Strasbourg, huvudstaden i Alsace som numera är en del av regionen Grand Est. Följ med på en stadsrundtur (mot tillägg 49 Euro) där du guidas bland Strasbourgs kända byggnader och sevärdheter. Turen fortsätter med ett besök i den välkända gamla stadsdelen ”Petite France” från medeltiden. Stadsdelen som charmar sina besökare med vackra korsvirkeshus är full av mysiga kaféer, små butiker och kullerstensbelagda gator och torg. Innan vi återvänder till fartyget finns det tid att gå runt och strosa på egen hand.

Sankt Paulskyrkan är en gotisk renässans­byggnad som är ett av landmärkena i Strasbourg. Foto: TT

Dag 4: Stadsrundtur i Mainz

Vid lunchtid lägger fartyget till i Mainz, delstatshuvudstaden i Rheinland Pfalz och som är belägen där floderna Rehn och Main flyter samman. Följ med på en stadspromenad (mot tillägg 20 Euro) och lär dig mer om hur staden fick sina attribut så som ”Rom i norr”, ”Golden Mainz” och ”City of Gates”. Rundturen går genom stadens centrum, förbi delar av den gamla stadsmuren, genom gamla stan, torget och förbi katedralen. Vi får även gå i Johannes Gutenbergs fotspår och lära oss mer om platsen för hans födelse, kyrkan där han döptes, de tidigare tryckerierna och hans ålderdomshem.

Dag 5: Frankfurt

Under morgonen lägger fartyget till i Frankfurt och vår slutdestination för kryssningen. Efter en sista frukost ombord checkar vi ut och beger oss till flygplatsen för flyg hem till Sverige.

Vi landar i Frankfurt där en kort busstur tar oss till vårt fartyg.

Om M/S Viva One

M/S Viva One är ett första klass fartyg som hade sin jungfrutur i april 2022. Far­tyget har totalt 88 hytter fördelade på tre däck. Övre däck (Diamond däck), Mellandäck (Ruby däck) och Nedre däck (Emerald däck).

Alla hytter är utrustade med tv, minibar, Nespresso-bryggare, luftkonditionering, dusch och wc, hårfön samt skönhetsprodukter från Rituals eller liknande. Ombord finner du förutom restaurang och bar även soldäck med ­liten pool och solsängar.

Hytterna på Ruby däck och Diamond däck har öppningsbara fönster med fransk balkong.

Resefakta

Avresa: 3 mars 2024.
Hemresa: 7 mars 2024.
Pris: 15 995 kr per person i del av utsides dubbelhytt på nedre däck.
Avreseort: Arlanda (andra orter på förfrågan).

I priset ingår:

 • Flyg till Frankfurt inkl 1 ­incheckat bagage t/r.
 • Transfer från flygplats till ­fartyg t/r.
 • 5 dagars kryssning/4 nätter i utsides dubbelhytt på nedre däck.
 • Alla måltider ombord.
 • Fria drycker i restaurangen och baren kl. 09.00–24.00.
 • Eftermiddagste/kaffe med bakverk och kvällsvickning.
 • Exklusiv ”High tea” med ­scones, bakverk, choklad och macarones (1 tillfälle).
 • Vatten, öl och läsk i hyttens minibar.
 • 1 flaska mousserande vin i hytten.
 • Skönhetsprodukter i hytten från Rituals eller likvärdigt.
 • Massage 30 minuter.
 • Dricks till personal ombord.
 • Wifi ombord (fungerar bäst då vi ligger i hamn).
 • Lagstadgad resegaranti.
 • Representant från Hemmets Journal eller ICA Kuriren (vid mer än 25 deltagare).
 • Svensk färdledare från ­Kryssningar.se

Tillägg:

Mellandäck 1300 kr per person.
Övre däck 1800 kr per person.
Enkelhyttstillägg:
Nedre däck 2900 kr per person.
Mellandäck 3900 kr per person.

Boka så här:

Ring kryssningar.se på tel: 0700-34 00 00 eller läs mer och boka på www.kryssningar.se/hemmetsjournal

Avbeställningsförsäkring och reseförsäkring kan beställas vid bokningstillfället.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabells­ändringar utanför vår kontroll.

Ett samarbete mellan Hemmets ­Journal, ICA Kuriren och Kryssningar.se.

Presenteras av

Forex logga på gul bakgrund.
Scroll to Top