• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Janne Schaffer hyllar vännen Ted Gärdestad med stor vårturné

  Med konserten "Janne Schaffer möter Ted Gärdestad" vill musikern komplettera det porträtt av vännen som målas upp i filmen "Ted – för kärlekens skull."

  Janne Schaffer hyllar vännen Ted Gärdestad med stor vårturné
  Ted och Janne i studion. Foto: Larsåke Thuresson

  Janne Schaffer träffade Ted Gärdestad 1971 och medverkade på flera av hans skivor. De var inte bara kollegor, utan också nära vänner. 

  – Jag har räknat ut att jag var med på 69 av de 91 låtar som Ted spelade in. Jag spelade på låtarna men var också med i själva skapandet av musik och arrangemang, berättar Janne Schaffer i ett pressmeddelande.

  Med turnén Janne Schaffer möter Ted Gärdestad vill han komplettera den bild av Ted som ges i hyllade biofilmen Ted – för kärlekens skull. En del av turnén kommer att fokusera på Teds sista skiva Äntligen på väg som blev klar 1994, bara tre år innan Teds död.

  – Jag tycker att Äntligen på väg är en av de starkaste och mest känsliga av Teds skivor. Den innehåller låtar där jag upplever att han uttrycker väldigt öppet och ärligt hur han mådde och kände sig under den här svåra delen av hans liv. Men här finns också hoppfulla låtar om glädje och om längtan efter kärlek. Arbetet med Äntligen på väg byggde sakta men säkert upp Teds självförtroende igen och när vi var klara var både Ted, hans bror Kenneth och jag väldigt nöjda med resultatet, säger Janne Schaffer.

  Med sig på turnén kommer han att ha Johan Boding, Pernilla Andersson och Moa Lignell. Turnén inleds i Borås den 12 april och avslutas i Stockholm 13 maj.

  Här är alla städer på turnéschemat:

  12/4 Borås, Åhaga -13/4 Göteborg Konserthus
  14/4 Jönköping konserthus
  15/4 Norrköping Louis De Geer
  19/4 Kalmar, Kalmarsalen
  20/4 Växjö Konserthus
  21/4 Halmstad Teater
  22/4 Helsingborg Konserthus
  27/4 Umeå, Folkets hus
  28/4 Sundsvall, Tonhallen
  29/4 Uppsala, konserthus
  4/5 Örebro, Conventum
  5/5 Karlstad, CCC
  6/5 Västerås konserthus
  11/5 Malmö Live
  13/5 Stockholm, Rival

  Boka biljetter och läs mer här.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!